Как да разберете дали сте блокирани във Facebook?

Как да разберете дали сте блокирани във Facebook?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 23.03.2023

В днешно време изречените думи „не ме интересуваш“ нямат такава сила, по-неприятното е блокиране (block) във Facebook. Ако подозирате, че някой ви е блокирал във Facebook означава, че сте попаднали на правилното място. В тази статия ще ви опишем как може да проверите дали сте блокирани във Facebook и какво може да направите за да се свържете с въпросният човек, който очевидно сте ядосал.

Може би също се интересувате от:

Били ли сте блокирани в WhatsApp? Как да разберете дали някой ви е блокирал?

Преди да преминем към детайлите за сблъсъка със суровата истина и да научите повече за това дали сте блокиран е важно да не правите прибързани заключения. Ако във feed-ът ви на Facebook вече не виждате публикации от приятел, нови статуси или снимки, това не означава непременно, че сте блокирани от него.

Алгоритъмът на Facebook, който се променя периодично непрекъснато изучава какво е вашето онлайн поведение. Ето защо, колкото повече коментирате или реагирате на определен тип публикации, толкова социалната платформата ще ви предоставя подобно съдържание.

С други думи, ако от известно време не сте общували с някой от приятелите си във Facebook е възможно мрежата да не ви показва какво публикува, без това да означава, че ви е блокирал. Също така е възможно въпросният човек да е избрал да си вземе почивка от общуването с вас чрез функцията Take a break. Това не означава, че той вече не иска да сте приятели в платформата, а просто иска да стои далеч от всичко, което публикувате във Facebook за известно време.

Тази функция можете да намерите в същото меню от което спирате приятелството (Unfriend), спирате да следвате (Unfollow) или добавяте в групата на предпочитани (Favorites).

Ето как може да разберете дали алгоритъмът на платформата или вашият приятел е виновен (блокирал)  за това, че вече не виждате публикациите.

Метод 1 – потърсете го в списъка си с приятели

Първият и лесен метод да разберете дали все още сте приятели във Facebook с даден човек е да го потърсите в списъка с приятели или в полето за търсене на платформата.

Отворете приложението Facebook на телефона си и изберете трите успоредни линии горе вдясно. След това кликнете върху вашия профил. Кликнете върху Вижте всички приятели (See All Friends) и потърсете името на човека, когото подозирате, че ви е блокирал.

Ако не е в списъка  с приятели, използвайте следния начин за да го потърсите.

От началната страница на приложението Facebook въведете името на приятеля, като кликнете върху символа на лупа, който можете да намерите в горния десен ъгъл.

Ако съответния профил се появи, но в него виждате само общите ви приятели това означава, че лицето е прекратило приятелството Facebook, а не че ви е блокирал.

В случай, че при въвеждането името на приятеля ви не се появява като резултат, предлагаме да излезете от приложението чрез „Изход“ (Sign out)  и да се впишете отново във Facebook. След това опитайте да го потърсете отново. Ако и тогава все още не се появява като резултат означава, че вашият приятел най-вероятно ви е блокирал.

Метод 2 – потърсете коментарите му

Подозирате, че някой ви се е разсърдил и допускате, че иска да прекрати взаимоотношенията ви чрез блокиране във Facebook. Потърсете коментар, който лицето е оставил на някоя от вашите публикации.

Когато откриете коментарът, който е написан от лицето, кликнете върху снимката, така ще ви отведе до конкретния профил. Възможно е на екрана на телефона се появи съобщение „Съдържанието е недостъпно“ (Content unavailable) или нещо подобно.  Може и съответният коментар да е замъглен и да не ви позволява да кликнете върху него, това означава, че сте блокирани във Facebook.

Метод 3 – напишете съобщение в Messenger

Това, което е важно да се отбележи за този метод е че Facebook също ви позволява да блокирате някого в приложението и/или в Messenger. С други думи възможно е приятелят, който ви е блокирал във Facebook да е оставил „прозорче” за комуникация чрез съобщения в Messenger. Така ще можете да се свържете с лицето и да разрешите конфликта.

Другия вариант е когато искате да изпратите съобщение и се появи текста „Не може да отговорите“ (You can’t reply to this conversation) или Потребителят е недостъпен (User is unavailable), най-вероятно той вие сте блокиран.

Преди да ви предложим някои алтернативи как да се свържете с някой, който допускате, че може да ви е блокирал във Facebook, искаме да ви напомним и за друг възможен сценарий. Не е задължително приятелят ви да ви е блокирал в платформата. Възможно е той да е изтрил акаунта си във Facebook и в така няма как да го откриете в социалната мрежа.

Така че, преди да направите прибързано заключение опитайте да разберете какво конкретно се е случило.

Какво да направите, ако ви блокират във Facebook?

В ситуация, в която искате да изясните някои неща или да се извините за евентуално по-груб коментар, който е накарал вашия приятел да ви блокира във Facebook, може да опитате да се свържете с него по друг начин.

Ако имате телефонния му номер, опитайте да изпратите съобщение във Viber,  WhatsApp, Telegram, Signal или просто да изпратите SMS. Можете също така да опитате да се обадите със скрит номер за да разберете, какво точно го притеснява и дали взаимоотношенията ви заслужават нов шанс или не.

Ще сме благодарни, ако информацията в тази статия е била полезна за вас и ни оставите „сърце“ по-долу. Броят на харесванията, които получаваме ни помага да разберем по-добре какъв тип съдържание искате да четете в блога на Flip.bg.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates