Как да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp?

Как да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 05.01.2023

Има много ситуации, в които старите приятелства могат да приключат след само един по-разгорещен разговор. Сред всички функции, които WhatsApp предоставя на своите потребители има и опцията за блокиране на контакт.

Надяваме се, че няма да ви се налага да преминавате през това преживяване, но ако обстоятелствата доведат до това, е добре да знаете как да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp.

Въпреки че няма 100% сигурен начин да разберете дали сте блокирани в WhatsApp, освен да се свържете с въпросното лице по друг различен от WhatsApp и да разберете от самият него дали подозренията ви са потвърдени. Ако не, то по-долу представяме четири начина, по които можете да бъдете с една стъпка по-близо до истината и да разберете дали сте били блокирани в WhatsApp.

Вижте кога за последно е бил онлайн

Това може да е първият знак, че сте били блокирани в WhatsApp от определен човек. Ако не можете да видите кога последно е бил онлайн, има шанс този човек да ви е блокирал от приложението.

Въпреки това е много вероятно приятелят, за когото подозирате, че може да ви е блокирал, да е деактивирал своята функция „Последно видян“ (Last seen), която показва кога последно е бил онлайн. С други думи, не можете да видите кога е бил онлайн, но това не означава непременно, че ви е блокирал. Можете да продължите проверките, като следвате стъпките по-долу.

Потърсете профилната му снимка

В списъка с разговори в WhatsApp забележете дали снимката на човека, който смятате, че ви е блокирал в приложението, все още се вижда или не, или ако той я е променил наскоро. Функцията Блокиране (Block) не позволява снимката на профила или актуализацията на снимката да се показват на блокирани контакти.

Sign up for the latest updates

Изпратете му съобщение в WhatsApp

Знаете, че когато изпратите съобщение в WhatsApp, до него се появяват две сиви отметки, знак, че е изпратено. Когато вашият събеседник види съобщението, отметките стават сини, което означава, че го е прочел.

Ако виждате само една сива отметка до съобщението, най-вероятно сте били блокирани в WhatsApp. Съществува обаче и възможност въпросният човек да е променил номера, който използва за влизане в приложението, което означава, че не ви е блокирал, а просто използва друг акаунт, който е забравил да ви съобщи.

Обадете се на WhatsApp

Опитайте се да направите гласово или видео обаждане към лицето, което подозирате, че ви е блокирало в WhatsApp. Ако сте премахнати автоматично от разговора, много е възможно да сте били блокирани чрез приложението.

Какво можете да направите, ако сте били блокирани в WhatsApp

Ако сте изпълнили всички стъпки по-горе и при всяка от тях страховете ви са се потвърдили, все още имате една възможност да се свържете с човека, който ви е блокирал в WhatsApp.

Създайте група в WhatsApp, в която можете също да поканите този контакт. WhatsApp ви позволява да блокирате отделни контакти, но тази функция не засяга групите в приложението.

Ако все още не можете да се свържете с приятеля, който смятате, че ви е блокирал, винаги можете да му се обадите, за да изясните ситуацията. Блокирането на контакт в WhatsApp не означава, че контактът е напълно блокиран, тоест можете да продължите да му се обаждате или да му изпращате съобщения в други приложения или под формата на SMS.

И ако сме изяснили тази тема, може също да искате да знаете как можете да блокирате контакт в WhatsApp. Ето колко лесно се прави:

Ако тази статия ви е била полезена, споделете я във Facebook, за да знаят и вашите приятели колко лесно е да разберете дали сте блокирани в WhatsApp.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates