Какво може би не знаете за Viber?

Какво може би не знаете за Viber?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 23.03.2023

Едва ли познавате някой, който да няма Viber акаунт в България. Най вероятно използвате това приложение от доста време и дори и да сте чували, а може би вече ползвате други подобни приложения на телефона си като WhatsApp, Telegram или Signal, то Viber си остава предпочитано приложение за съобщения, размяна на снимки и разговори с приятели или членове на семейството. 

За всяко приложение могат да се посочат много плюсове, но също така и няколко минуса. Някои приложения са само за съобщение и разговори, други предлагат тайни чатове, а трети са с доста повече възможности. В тази статия сме избрали да ви опишем за какво още може да използвате Viber

Използвайте Viber, за да сте винаги информиран

С напредването на технологиите не всички разчитаме да се осведомяваме от емисиите новини, а по скоро се информираме от новинарските сайтове и техните публикации в социалните мрежи. Това може да е нож с две остриета, защото социалните мрежи се базират на историята на ваши интереси за определено съдържание и поради тази причина е възможно понякога част от новинарските заглавия да не достигат до вас именно поради този „филтър“. Viber предлага решение на този „проблем“. В „Explore“ може да намерите новини от различни български медии по различни теми като Новини, Любопитно и Спорт. 

  Не забравяйте за опцията за абониране на канал! Ако предпочитате определена новинарска медия може да се абонирате за нейният канал във Viber и по този начин ще получавате винаги известия на телефона си и ще бъдете сред първите които научават всички новости. 

Как да откриете желаният канал?

  • Влезте в секцията за чат/ chats. В горната част на екрана на приложението може да намерите полето за търсене. 
  • Кликнете на него и напишете медията или темата, която ви интересува. 
  • След като откриете каналът, който търсите трябва да кликнете върху него и след това да изберете „Join Channel“/ „Присъедини се към канала”.

Това е всичко, което трябва да направите за да получавате информация точно за това, което ви интересува. 

Ако се окаже, че канал, в който сте се присъединил не е точно, това което сте очаквали като информация или вече имате други интереси може просто да го „напуснете и изтриете“. За да направите това е необходимо да следвате няколко стъпки:

  • Намерете каналът в списъка на вашите чатове в секцията chats / „чатове“.
  • Влезте в канала, чрез кликване върху него.
  • Кликнете върху наименованието на канала в горната част на екрана на вашият телефон. 
  • Ще попаднете на страницата описваща канала и цялата информация за него. В най-долната част на тази страница ще откриете изписано в червено „Leave and Delete”/ „Напусни и Изтрий”. При избиране на тази опция вие вече няма да получавате известия за нови публикации или достъп до историята на всички такива. 

Viber предлага и възможността само да „заглушите“ съответен канал за 30 дни. Това е вид почивка, която може да си направите от него. В този период няма да получавате известия при публикация и ще бъде изместен на най-долната позиция в списъка ви с всички чатове. Ако използвате често Viber, така съответния канал ще бъде откриваем в хронологията ви, чрез доста дълго търсене докато стигнете до него. 

Съветваме ви да следвате само добре познати медии и то с потвърден профил. Може да бъдете сигурни, че следвате потвърден профил, чрез синята иконка във формата на отметка след наименованието му. Всички знаем, че фалшивите новини са реална опасност и могат да ви подведат за различни теми и събития. 

Проверка на хороскопа и важни астрологични събития

Едва ли има някой, който не обича от време на време да прочете дневния си хороскоп и да разбере какво го очаква. Перфектно начало на деня, заедно с горещото сутрешно кафе. Може да откриете какво ви вещаят звездите отново в секцията „Explore” в приложението на Viber. Определено ще е интересно да научите какъв е и любовният ви хороскоп, годишният за новата 2023 или просто да разберете какво ви предстои през настоящата седмица. 

Игри във Viber

Без значение на каква възраст сте убедени сме, че имате поне една игра на телефона си. Забавните и развлекателните игри ни „спасяват“ в моменти, когато сме в градският транспорт на път за работа или училище, когато чакаме на дълга опашка или просто имаме нужда от почивка. В секцията Explore ще откриете много различни игри от които със сигурност ще намерите някоя, която е по ваш вкус. Използвайки игра чрез Viber акаунта ви ще спестите част от паметта на телефона си, защото няма да бъде необходимо да изтегляте отделно приложение за игра на телефона си. 

Научете нещо ново и се забавлявайте с Viber Quizzes

Да тестваме знанията и логиката си е доста забавно, интересно и не на последно място образователно. Колкото и да познаваме дадена материя винаги може да бъдем изненадани от някой въпрос, на който просто не знаеш отговора. Какво по-хубаво от това да научиш нещо ново, чрез бързи тестове по различни теми. Viber Quizzes е точно това! Потърсете Viber Quizzes в търсачката в горната част на екрана за чатове и сте готови! Приложението на Viber предоставя възможност да избирате между тестове с любопитни факти за наука, история или забавни тестове за любов, поп култура и още много други. Едва ли ще се спрете само с един тест и вероятно дори ще направите всички. Научавате веднага дали сте отговорили правилно или грешно и ако е така кой е бил правилният отговор. С отделеното време от по няколко минути на ден, може да се осведомите за много любопитни и интересни неща по различни теми.

Разнообрази чатовете си с нови Стикери

Стикерите са много по-големи и „изразителни“ емотикони от тези с които сме свикнали. 

Ако си любопитен да разбереш какво е значението на всеки емотикон може да прочетеш нашата статия за 

Значение на емотиконите - каква емоция предава всяка от тях?”

Всекидневно използваме емотикони за да изразим по-добре емоциите си в момента при чат онлайн и стикерите на Viber много помагат, тъй като можем да избираме групи с различни стилове, теми, животни и какво ли още не. Имате възможност да добавяте нови стикери, чрез секцията „Explore“ където ще бъдат показани няколко техни предложения, но избирайки „see all“/ „виж всички“ в горният десен ъгъл до тях се отваря цялата галерия от стикери на Viber. 

Предупреждаваме ви, че ще отделите известно време в „ровене“, защото определено провокират интереса ви и ще искате да разгледате всички. Стикерите на Viber са разделени по категории и имате на разположение както безплатни, така и платени стикери. Ако искате да изпъкнете в чата с колеги и приятели може би си заслужава да платите по 4,99 лв. за стикери, които ще привлекат вниманието на всички в групата. 

Телефоните с всеки изминал ден ни предоставят все повече и повече възможности, помагат ни да общуваме с приятели или членове на семейството, които се намират в други градове и дори държави. Развитието на телефоните върви ръка за ръка и с тези на приложенията и потребностите които имаме, а Viber прави опити да направи времето прекарано в приложението повече от един чат или видео разговор, а какво още ще ни предостави в бъдеще, предстои да разберем.

Важно е да знаете, че тази статия не е спонсорирана. Решихме да ви запознаем с функциите на Viber, защото смятаме, че ще са ви полезни. 

А вие използвате ли Viber за още нещо, което не сме посочили? 

Ще се радваме да харесате тази статия, чрез клик върху сърчицето по-долу. За нас е важно да разберем дали тази статия е била полезна и ако е така, може да ни напишете коментар по-долу. 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates