Как да изтрия акаунт в Instagram - ръководство стъпка по стъпка!

Как да изтрия акаунт в Instagram - ръководство стъпка по стъпка!

Публикувани от Iulia Nicolaie
на 11.12.2023

С над един милиард потребители по света Instagram е, както знаете, една от най-широко използваните социални платформи. За много от нас обаче приложението е монета с две страни.

Instagram може да бъде мястото, където намирате своето вдъхновение, където можете да разберете най-актуалните новини за знаменитости от цял ​​свят или за приятели, които са активни в платформата. В същото време Instagram може да бъде приложението, където цялата Ви продуктивност просто спира.

Ако сте решили да се откажете от акаунта си в Instagram[1] , независимо дали говорим за временна почивка или окончателно изтриване на профил, Вие сте попаднали на правилното място. В тази статия ще научите стъпка по стъпка как да изтриете акаунт в Instagram.

 

Ето и какво съм Ви подготвил в тази статия:

Защо да изтриете акаунта си в Instagram?

Какво трябва да знаете, преди да изтриете акаунта си в Instagram?

Как временно да деактивирате акаунт в Instagram?

Как да изтриете завинаги акаунт в Instagram?

Преди да научите всички тези подробности, може би също се интересувате и от това как да изтриете акаунт във Facebook.

 

Защо да изтриете акаунта си в Instagram?

Има няколко причини, поради които може да решите да изтриете акаунта си в Instagram. Най-често срещаните причини за изчезване от социалната мрежа могат да бъдат:

тормоз - Вие сте жертва на тролове, които не спират със злобни коментари;

умора – пристрастяването към телефона се дължи най-вече на социалните мрежи, от които може да искате да си починете в даден момент;

затваряне на бизнеса - ако сте използвали акаунта в Instagram за бизнес, от който сте се отказали, безполезно е да поддържате профила активен.

 

Разбира се, може да имате и друга причина да изтриете профила си в Instagram, но преди да вземете окончателното решение, Ви предлагаме да прочетете внимателно тази статия.

 

Какво трябва да знаете, преди да изтриете акаунта си в Instagram?

Дори ако сте решени да изтриете акаунта си в Instagram за окончателно или просто искате да си починете от социалната платформа, препоръчваме Ви да не изоставяте профила си, докато не направите резервно копие на всички публикации, които сте направили до момента.

В противен случай може да съжалявате за решението си по-късно, след като разберете, че всички снимки или видеоклипове, публикувани в акаунта Ви в Instagram, са изтрити, без шанс някога те да бъдат възстановени.

И така, ето как да архивирате в телефона си всичките лични данни от акаунта си в Instagram, независимо дали използвате iPhone или Android:

1. Кликнете върху вашата профилна снимка долу вдясно, за да влезете на вашия профил.

2. Кликнете на трите чертички горе вдясно, след което изберете Settings (Настройки).

3. Кликнете след това на Security (Защита), след което изберете Download data (Изтегляне на данни).

4. Въведете имейл адреса, на който искате да получите линк към вашите данни и изберете Request Download (Заявка за изтегляне).

5. Въведете паролата за акаунта си в Instagram и изберете Continue (Продължи).

6. Скоро ще получите имейл с тема Your Instagram Data (Вашите данни в Instagram), който съдържа линк към вашите данни. Изберете Download data (Изтегляне на данни) и следвайте инструкциите, за да завършите изтеглянето на данни.

 

Как временно да деактивирате акаунта си в Instagram?

Ако изберете временно да деактивирате акаунта си в Instagram, няма да е необходимо да изтегляте копие на всичките си данни от профила. Те ще останат непокътнати, но скрити за тези, които Ви следват в Instagram до момента, в който решите да се върнете на платформата.

Можете да деактивирате акаунта си в Instagram само от компютър или мобилен браузър. Деактивирането на акаунта в приложението не е възможно.

Как да деактивирате акаунт в Instagram от вашия компютър?

1. Влезте в instagram.com от компютър.

2. Кликнете на снимката на вашия профил горе вдясно, след това кликнете на Profile (Профил), след което кликнете на Edit profile (Редактиране на профил).

3. По-надолу на страницата ще намерите Temporarily disable my account (Временно деактивирайте моя акаунт) - най-долу вдясно.

4. Ще трябва да посочите причина, поради която избирате временно да деактивирате своя профил в Instagram, така че изберете опция от падащото меню, което ще се покаже.

5. Въведете отново паролата за акаунта си в Instagram.

6. Кликнете отново върху Temporarily disable my account (Временно деактивиране на моя акаунт).

 

Как да деактивирате акаунт в Instagram от браузъра на телефон?

1. Влезте в instagram.com от всеки браузър на телефона си.

2. Ако не помните вашето потребителско име или парола, информацията тук може да Ви помогне да ги възстановите.

3.Следвайте стъпките, които са описани в горния параграф.

 

Как да изтриете завинаги акаунта си в Instagram?

Когато решите да изтриете завинаги акаунта си в Instagram, както вашия профил, така и вашите снимки, видеоклипове, коментари, харесвания и списък с последователи ще бъдат изтрити. Реално цялата Ви активност в тази платформа ще изчезне и няма да можете да възстановите нищо, което някога сте публикували там, освен ако не сте направили резервно копие, преди да изтриете акаунта си в Instagram.

 

За да поискате окончателно изтриване на акаунта!

1. Влезте в Instagram от браузър на вашия телефон или компютър. Както в случая с деактивирането на акаунт в Instagram, окончателното му изтриване не е възможно от приложението.

2. Влезте в акаунта си с вашето потребителско име и парола .

3. Влезте тук и изберете причина, поради която искате да се откажете от акаунта си в Instagram. Процесът може да продължи само ако изберете една от посочените от платформата.

4. Ще е необходимо още веднъж да въведете паролата за акаунта си.

Въпреки всичко е добре да не изтривате окончателно акаунта си в Instagram на база просто един временен импулс. Дори Ви съветваме да тествате “trial version” ("тестова версия"), като първо деинсталирате само приложението от телефона си.

Възможно е, като стоите далеч от платформата, изкушението постоянно да публикувате или проверявате дейностите на други хора да изчезне напълно и тази социална мрежа вече да не е толкова вредна за Вас.

Ако информацията в тази статия Ви е била полезна,молим да ни дадете своята оценка чрез бутоните за харесвания малко по-долу.

 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates