Обърни се за напътствие към продавача

Много сме щастливи, че избра да продадеш телефона си без усилие и безопасно чрез Flip! Трябва да направиш няколко неща, преди да изпиеш едно питие и да се отпуснеш!

✅ Нека обобщим

A. Оценил си телефона си и си разбрал колко пари ще получиш след продажбата.

Б. Избери начина, по който искаш да получиш парите си: след нормална продажба или след бърза продажба.

В. Избра ли адреса, от който да ти бъде взета безплатно пратката?

ВЪЗМОЖНИТЕ СТЪПКИ, КОИТО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕШ ☂️

1. Направи back-up на важната информация в телефона.

Разбери как, тук и сега:
iPhone: https://support.apple.com/bg-bg
Samsung: https://www.samsung.com/bg/
Huawei: https://support.google.com/nexus/
Xiaomi: https://c.mi.com/global/

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СТЪПКИ 📣

1. Изключи се от iCloud или Google 🔓

Ако имаш iPhone, изключи го от iCloud.

Ако използваш iOS 10.3 или следваща версия, достигни Конфигурацията > [твоето име]. Превърти надолу и достигни до опцията Изход. Въведи твоята парола ID Apple и стигне до Дезактивирай.

Ако използваш iOS 10.2 или по-стара версия, влез в Настройки> iCloud> Изход. Натисни Изход отново, след това натисни Изтрий от моето [устройство] и въведи паролата си за Apple ID. След това отиди в Настройки> iTunes и App Store> Apple ID> Изход.

Ако притежаваш Huawei, Samsung или Xiaomi, излез от профила си в Google.

Когато кликнеш върху Google, той ще отвори страница с настройки. Приложения> Настройки> Потребителски акаунти> Акаунти> Google. Кликни върху акаунта, който искаш да изтриеш и кликнете върху „Изтриване“. Можеш също да го намериш под името „Прекратяване на акаунта / Премахване на акаунта”.

2. Изтрий информацията от телефона. Тоест, изчисти я до фабричните настройки.

Разбери как, в зависимост от това кой телефон продаваш:
iPhone: https://support.apple.com/bg-bg/HT201274
Samsung, Huawei и Xiaomi: https://support.google.com/nexus/answer

Много е важно да направиш това преди да го изпратиш за продажба, защото в противен случай ние не можем да осъществим продажбата на твоя телефон и ще трябва да ти го върнем!

3. Извади картите за памет и SIM картата.

4. Опаковката - всичко, което трябва да знаеш! 📦

Когато продаваш телефон чрез Flip, трябва само да изпратиш телефона, нищо повече! Аксесоарите и кутията ще бъдат рециклирани още при получаването на пратката, така че по-добре е да ги запазиш за себе си. 🙂

  • Увий телефона във фолио с балончета, найлонови торбички или вестникарска хартия!
  • Постави телефона в кутия, която съответства на размера му. Може и да е оригиналната кутия, но трябва да имаш предвид, че по-късно тя ще бъде рециклирана ♻️.
  • Запечатай кутията пред куриера, защото той може да те помоли да види какво изпращаш в нея. След това му предаваш запечатаната пратка и си си свършил работата.
  • Не трябва да принтираш товарителницата, защото куриерът идва при теб с попълнен формуляр и той ще го залепи върху кутията.

Моля, на избраните от теб дата и час да бъдеш на посочения адрес, за да предадеш телефона на куриера.

5. Отпусни се 🍹🏖️

Това е всичко. Изпий едно питие и се отпусни. Ние се грижим за продажбата на телефона ти и те информираме по време на продажбения процес чрез имейли, SMS съобщения и известия в твоя акаунт. Ще ти изпратим парите веднага след реализирането на продажбата!

Ако все още не сме отговорили на всичките ти въпроси и имаш нужда от допълнителна помощ, разгледай нашите Помощ или се свържи с нас в чата на уебсайта, Facebook или на contact@flip.bg.