Телефоните за деца – най-добрите модели смартфони  за най-малките и неща, които трябва да имаш предвид !

Телефоните за деца – най-добрите модели смартфони за най-малките и неща, които трябва да имаш предвид !

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

смартфон за малчуганите

                   Попадна на най-правилното място, защото в тази статия ще обсъдим подробно тази тема!


 

                 Заедно ще открием  подходящата възраст, на която детето трябва да започне да използва телефон,  критериите за избор на най-добрия телефон за деца и кои модели детски телефони може да поръчаш във Flip.bg !


 

               Ето каква полезна информация ти предлагаме по-долу:

Как да определиш най-подходящия момент за закупуване на телефон на детето?

Какви спецификации трябва да търсиш, когато купуваш телефон за детето?

Защо трябва да купиш телефон втора ръка за детето си?

Колко струва телефонът за деца?

  • Телефон за деца iPhone 
  • Телефон за деца Samsung
  • Телефон за деца Huawei

Колко време трябва да оставяш детето си на телефона?

                   Как да определиш подходящия момент за закупуване на телефон  на  детето?

                   Наистина ли детето трябва да има смартфон? Както вероятно вече знаеш, малките деца са склонни да копират поведението на възрастните около себе си, особено на своите родители. Така че, ако прекарваш достатъчно време с телефона си в ръка, детето ти най-вероятно ще иска да прави същото!

                 Принципът, който стои зад това поведение, е много прост - децата възприемат възрастните като главните герои в групата, естествено е те постоянно да  „копират” техните  жестове, изражения или умения. Но това не означава непременно, че малчуганът наистина се нуждае от телефон.

                  За това, кога трябва да се купи телефон на детето и какво казват психолозите по този въпрос, обяснихме в предишна статия, в която стигнахме до заключението, че не е задължително да има определена възраст, на която да дадете на детето си устройство. 

                   А на въпроса "Има ли детето нужда от телефон?", съществуват разнопосочни отговори, защото използването на такова устройство носи ползи в две посоки. По-конкретно, ако детето ти ходи  на училище или често  заминава на лагери, най-вероятно ще искаш да знаеш дали то е добре.

И как може да направиш това по-ефективно - ако не с обаждане - което ще те накара да разсееш страховете или съмненията си за неговата безопасност? Така че решението, или по-скоро необходимостта да закупиш телефон за детето си, може да дойде рано или късно, в зависимост от това колко често или колко дълго имате навика да се разделяте. Няма правилен или грешен отговор, когато се питаш кога детето ти трябва да започне да използва собствен телефон!

                       Какви спецификации трябва да търсиш, когато купуваш телефон за детето?

                      Телефонът, който детето ти ще използва, ще премине през много приключения, същите, които ще преживее и то самото - от аварийни „приземявания” върху трева или асфалт, до заравяне в пясъка или дори неочаквано „къпане”. Устройството, с което ще искаш да поддържаш връзка с малкото си дете, ще бъде поставено на трудни изпитания!

                      Ето защо, използването на телефона с издръжлив калъф е повече от необходимо. А за допълнителна защита е добре да инвестираш и в стъклен протектор, за да предпазиш неговия  екран от инциденти. 

                    И още нещо, искаш батерията на телефона на твоето дете да е достатъчно силна, за да не изисква повече от едно зареждане на ден. Разбира се, има безброй променливи, които трябва да се вземат предвид, когато решиш кой телефон да купиш на детето си.


 

                     Например, ако твоят малчуган играе Fortnite на телефона си, най-вероятно батерията на устройството трябва да е повече от 3000 mAh, а може би дори да достига 4000 mAh. 

                    Ако пък младежът  ти е запален по фотографията, добре е да заложиш   на телефон с голям капацитет за съхранение - от 64 GB нагоре


 

                    Възможно е детето ти да  прекарва повече време, отколкото трябва, в YouTube или други приложения или игри,тогава е добре  да използваш програма за родителски контрол, която или му забранява достъпа до определени платформи, или му позволява да ги разглежда в определено време, което ти определяш. 


 

               И накрая, но не на последно място, струва си да имаш предвид, че малките деца трудно могат да държат голям телефон в ръцете си. Разбира се, той ще бъде с голям дисплей, но малките им ръчички няма да могат да държат тежко устройство. Затова е най-добре да избереш по-малък детски телефон.


 

                 Така че нека  да обобщим!  Бъдещият телефон трябва да има:

  • допълнителна защита
  • издръжлива батерия
  • приложение за родителски контрол
  • малък размер.


 

                 Защо трябва да купиш телефон втора  ръка за детето си?

                   Телефонът втора употреба е най-добрата идея, от която може да се възползваш, когато искаш да купиш на детето си собствена джаджа. Причините са лесни за разбиране. 

                  Първо, става дума за много по-ниска цена от тази на новите телефони. Във Flip.bg може да спестиш до 50% от стойността на смартфон на цена, която се предлага в повечето магазини в България. Сигурни сме, че не желаеш да инвестираш цяло състояние в телефон, знаейки, че малчуганите не отдават толкова голямо значение на материалните неща.


 

                        Реновираният телефон от Flip.bg се предлага не само с намалена цена, но и с 24-месечна гаранция от датата на закупуване. Нещо повече, имаш пълното право да върнеш поръчания продукт в рамките на 30 дни от получаването му, така си гарантираш да си върнеш парите обратно, ако твоето дете не може да свикне с новия си телефон или просто не го харесва. 


 

                         Ако пък разполагаш с определен бюджет за телефон за детето, единственото, което трябва да направиш, е да използваш желаните филтри, за да стигнеш до продукта, който най-добре отговаря на нуждите ти. 

                 И за да те улесним в избора на подходящ телефон за твоето дете, решихме да ти предложим няколко модела по-долу!


 




 

                    Колко струва един телефон за детето?


 

                    Както казахме, във  Flip.bg може да филтрираш офертите, като започнеш от цената на проверените и обновените телефони. Например, може да се заинтересуваш от детски телефони до 500лвдо 1000 лв или да се насочиш към по-висока стойност,например  към телефони до 1500 лв.

              В зависимост  от бюджета си, спокойно  може да избереш да се вместиш в ценовия диапазон  - просто  избери допадащия ти  диапазон, както може да видиш на изображението по-долу. 



 

                    След това имаш възможност  да купиш детски телефон, като избереш производителя и състоянието на устройството, което те интересува! 



 

A screenshot of a screen

Description automatically generated



 

         Следва възможност да преминеш към други детайли, като например вътрешната памет, която искаш да използва твоето малко дете, мрежата или операционната система.

A screenshot of a computer

Description automatically generated




 

                  Ето и нашите конкретни предложения за телефони за деца, които може да си поръчаш от нас:



 

           Телефон за деца iPhone. 



 

                  Не искаш да харчиш повече от 500 лв. за телефона на детето си -  тогава ти  препоръчваме  да купиш iPhone 7 или iPhone 8. Ще попаднеш в този ценови диапазон и ако поръчаш iPhone X с 64GB.

                Ако бюджетът ти позволява да избереш телефон, по-скъп от 500 лв., добро  устройство за твоето  детето  могат  да бъдат и  iPhone SE 2022 , и iPhone 11 със  128 GB - всички до 750 лв.



 


 

Sign up for the latest updates

            Телефон за деца Samsung.


 

                  Смяташ, че детето ти ще се справя по-добре с телефон с Android, тогава е добре да избереш Samsung Galaxy A34, Samsung Galaxy A52S 5G Dual SimSamsung Galaxy S10 Plus  за бюджет до 500 лв. 

Разбира се, много по-добри от тях ще бъдат Samsung Galaxy S20 Plus 5GSamsung Galaxy S21 5G Dual Sim, за които няма да ти се наложи да надхвърлиш бюджет от 700 лв.

           Телефон за деца Huawei.


 

                 Не бива да забравяме и телефоните на Huawei, които са на много достъпна цена и имат редица спецификации, от които и ти, и детето ти ще останете доволни.

                  Може да купиш на малчугана си Huawei Nova 10 SEHuawei P 20 PRO - телефони, за които няма да ти се наложи да похарчиш повече от 500 лв..

Ако пък  имаш по-голям бюджет до 700 лв., може да се обърнеш към Huawei, P30 Pro Dual Sim или Huawei P40 Pro Dual Sim, 256 GB.


 


 

                   Колко време трябва да оставяш детето си на телефона?

                      Както и при определянето на възрастта, на която е препоръчително да купиш телефон на детето си, така няма еднозначен отговор  и на въпроса  колко време детето ти да  прекарва на телефона.! 

             По принцип решението ти  като родител зависи изцяло от теб, но искаме да ти напомним, че всяко превишаване, особено при децата, може да има сериозни последици в юношеството и зрелостта. 

                  В статията за пристрастяването към телефона, която може да намериш и в блога на Flip.bg, сме описали по-подробно как може да мотивираш детето си да се изкушава с дейности, различни от "включването" в телефона. 

                  Благодарим ти, че прочете до края  тази статия! Ако ти е харесала, бихме желали да ни подкрепиш със споделяне и те приканваме да ни споделиш в коментар по-долу - на каква възраст запозна детето си с мобилния телефон?

Източници на снимките: shutterstock.com


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates