Сервиз за телефони - 5 неща, които трябва да направиш, преди да изпратиш телефона си за ремонт

Сервиз за телефони - 5 неща, които трябва да направиш, преди да изпратиш телефона си за ремонт

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Изпуснал си своя телефон, счупил си екрана или  устройството ти  има неизправност – тогава  се обърни към най-близкия сервиз за ремонт на телефони. Професионалистите  знаят как да поправят смартфона ти, за да може отново да се наслаждаваш на пълните му възможности.

           Но преди да го оставиш в сервиза, има няколко стъпки, които трябва да предприемеш, за да запазиш личните си данни и самото устройство в безопасност. 

           Ето действията, които трябва да предприемеш, преди да изпратиш телефона си за ремонт!

 

           Записване  IMEI  кода на телефона


 

           IMEI кодът е низ от 15 цифри в уникална комбинация, която се изписва вътре в телефона и на оригиналната кутия. IMEI кодът се определя индивидуално за всеки отделен телефон и, ако  трябва да  направим сравнение, е нещо като ЕГН-то на устройството, отново уникален в световен мащаб.В общи линии, като запишеш IMEI кода си, ще си сигурен, че няма да получиш чужд телефон обратно от сервиза по погрешка или умишлено. 

          Ако имаш iPhone, може да разбереш IMEI кода като отидеш в Settings (Настройки), избереш General (Общи), кликнеш върху About (За) и скролнеш до края на страницата.

          Ако използваш SamsungHuawei или друг телефон с Android, отиди в Settings, избери About, след това кликни върху IMEI и натисни Status

           Ако  телефонът ти е със сменяема батерия, просто я извади, за да намериш под батерията стикер с IMEI кода.

 

 

 

Sign up for the latest updates

         Създаване на резервно копие на телефона

          Не изпращай телефона си в сервиз, без да си направил предварително резервно копие  на всички данни, записани в паметта му. Създаването на резервно копие е единственият начин,който ти  гарантира, че няма да загубиш списъка си с контакти, галерията със снимки и видеоклипове или други документи, които може да си изтеглил в телефона.

          Разбира се, освен тази причина, съществува и възможен проблем с поверителността.В сервиза, в който оставиш телефона си  за ремонт, всеки може да има достъп до твоите данни. И ако си мислиш, че в галерията си нямаш нищо компрометиращо, вероятно няма да си много щастлив от идеята непознати да научат данните за банковата ти карта.

         Така че, след като направиш резервно копие на телефона си, не пропускай да изтриеш всички твои данни, по възможност с възстановяване на фабричните настройки на устройството! 

 

          Премахване на всички кодове за сигурност


 

         Най-вероятно използваш поне един метод за защита на телефона си. Независимо дали става въпрос за класическия, обикновения код, точките, пръстовия отпечатък, разпознаването на лицето или сканирането на ириса, трябва да ги деактивираш, преди да занесеш телефона си за ремонт. В противен случай техниците, които ще се занимават с устройството ти, ще имат затруднения с отключването на телефона.

          Веднага, след като вземеш смартфона си от сервиз, може да възстановиш методите за сигурност, с които си  свикнал. 


 

 

Sign up for the latest updates

          Изваждане на SIM картата и/или външната карта


 

          Поради същата причина, свързана със сигурността на личните данни, не оставяй SIM картата или външната карта с памет (ако използваш такава) в устройството, когато го изпращаш за ремонт. 

Може да използваш картата по време на ремонта в друг телефон, или просто да си починеш от технологиите със заслужена  цифрова  детоксикация, за която ще си благодариш. 

 

         Прекъсване на връзката с акаунти в облака и социалните мрежи


 

         Желаеш да защитиш поверителността си, тогава те съветваме да излезеш от своя профил в Google или Apple, преди да предадеш телефона си на специалистите по обслужване. Не забравяй и за FacebookInstagramTikTok или всеки друг акаунт в социалните мрежи, който вероятно  използваш! 

 

         Не казваме категорично, че това не е добра идея, но ако се чудиш как чувствителни или компрометиращи лични данни за публични личности попадат в интернет, отговорът е прост - като пренебрегват горните съвети. 

 


 

         Надяваме се, че информацията в този материал ти е помогнала да разбереш как да подготвиш телефона си, преди да го изпратиш в сервиз. Ако не грешим, те каним да ни оставиш едно сърчице по-долу! 💚


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates