Реновиран телефон или телефон втора ръка –съпоставка и кой телефон  си струва да закупя?

Реновиран телефон или телефон втора ръка –съпоставка и кой телефон си струва да закупя?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 06.06.2023

Знаеш ли, че има разлика между реновиран и втора ръка телефон?

Съществува и тя не е  за пренебрегване!

В редовете по-долу ще разбереш с какво един реновиран телефон е по-различен от обикновения телефон втора ръка, който е бил закупен от някакъв случаен сайт. Също така, в тази статия ще разбереш дали си струва да закупиш реновиран телефон или какви са рисковете, на които се излагаш, когато предпочиташ смартфон втора ръка.

Ето каква информация сме ти подготвили в тази статия:

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка – Състояние на телефона.

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка – Гаранция.

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка –Условия за връщане.

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка – Кой телефон си струва да предпочетеш и купиш?

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка – Състояние

На пръв поглед, особено ако не си технически експерт, е напълно възможно всеки телефон, който тестваш за няколко минути, да изглежда, че работи перфектно.

Вероятно, първо, ще обърнеш внимание на това как изглежда устройството, като ще огледаш внимателно корпуса и дисплея на телефона, търсейки дефекти. В случай, че те липсват или са твърде маловажни, за да имат значение, може да останеш с впечатление, че смартфона, който държиш, е в добро състояние и работи безупречно.

Това заключение е напълно естествено, тъй като сме склонни да изграждаме убеждение за продукта основно по външните характеристики.

Устройството може да крие софтуерни проблеми, като например батерия с твърде много активни цикли на зареждане, неизправност на високоговорителя, микрофона или камерата. Всички тези детайли няма как да се установят„с просто око“. Те могат да бъдат идентифицирани само от техници, с помощта на специализирани тестове.

Точно като тези, които правим във Flip на всяко отделно устройство. Телефоните получават обозначение за реновирани, след като са преминали през повече от 67 технически теста и проверки, за да може да си сигурен,  че поръчаният от теб модел работи перфектно и като нов.

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка– Гаранция

Когато купуваш телефон втора ръка, нямаш много информация за състоянието на телефона под неговия корпус. В този случай поемаш голям риск този телефон да има проблеми с производителността, след като вече си го заплатил. 

Ако това се случи и опиташ да се свържеш с продавача, то може би ще откриеш, че лицето вече няма регистрация в съответния сайт, или те е блокирал и не може да  приема обаждания от вас по телефона.

Във Flip реновираните телефони се предлагат с 24-месечна гаранция. Ето колко голямо е  доверието, което  имаме в тестовете, които внимателно извършваме на всяко отделно устройство!

Така имате цели две години, за да се убедите, че устройството, което сте закупили от Flip.bg, работи безупречно

Sign up for the latest updates

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка –Условия за връщане

Нека продължим със сценария, в който, след като си намерили наистина добра цена за желания модел телефон, избираш да го закупиш от непознат. Така - допускаме, че след като вече си станали притежател на съответния смартфон от няколко дни и осъзнаваш, че този телефон не е точно това, което си искал, или основният мотив, провокирал покупката (например камерата му), не отговаря на очакванията ти. Тогава какво правиш?

Вероятно връщането на устройството към първоначалния собственик ще се окаже невъзможно. Лицето, от което си го закупил, отказва да го върнете, отпада вариантът  да си получите парите обратно и всичко това е в случай, че изобщо имаш възможността той да отговори на твоите съобщения.

Във Flip нещата са различни. Ние не само имаме пълно доверие в телефоните, които продаваме, но и знаем колко е важно за всеки един клиент да има възможност да върне продукт, защото е променил избора си и е размислил.

Така сте „застраховани“ за период от 30 дни за безплатно връщане на телефони, закупени от Flip. Освен това екипът за обслужване на клиенти е на твое разположение и е готов да ти помогне, като отговори на всеки въпрос, който може да имаш относно телефоните на Flip.

Реновиран телефон срещу телефон втора ръка. Кой от двата телефона си струва да предпочетеш?

Какво би избрал като имаш предвид информацията, която прочете по-горе? Телефон втора ръка, за който не знаеш почти нищо и нямаш никаква гаранция, или реновиран телефон, преминал през тестовете на специалисти, които могат да гарантират, че закупеният от теб реновиран телефон работи като нов?

Готов ли си да рискуваш толкова много за една почти незначителна разлика в цената между телефон втора ръка и реновиран телефон? А може би предпочиташ да си сигурен, че закупеният от теб телефон ще работи безупречно, тъй като е бил тестван и проверен от опитни техници?

Стигнахте до края на статията: Реновиран телефон срещу телефон втора ръка –съпоставки  и кой от двата телефона  си струва да закупя.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates