Оригинално зарядно - как да го различиш от фалшивото?

Оригинално зарядно - как да го различиш от фалшивото?

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Оригиналното ти зарядно устройство за телефон се счупва? Прекъснат е захранващият кабел или щепселът вече не прави контакт и какво става -  телефонът не се зарежда? Това означава, че ти предстои търсене на ново зарядно!


 

              В случай, че нямаш приятел да ти помогне с оригинално зарядно, което той вече не използва, то тогава трябва да си купиш такова от магазина,затова е добре внимателно да прочетеш този материал до края.              Концентрирай се в информацията, защото, за съжаление, пазарът на зарядни устройства, предназначени за телефони, е пълен с фалшиви артикули.


 

             Преди да ти представим методите, с помощта на  които ще  може да различаваш оригинално зарядно устройство от фалшиво,е важно да знаеш, че ние използваме термина „оригинален“ не само, за да опишем зарядно устройство, продукт на компания,произвеждаща мобилни телефони, но и за OEM или aftermarket артикули, както и тези, които може да поръчаш от Flip.bg.


 

           Какво е фалшиво зарядно устройство?

             Такива са  зарядните  устройства за телефони, които не са преминали строг контрол на качеството,за разлика от зарядните,  произведени от или за SamsungApple или Huawei.

            Също така фалшиви зарядни са тези, които се продават от компании, които не са упълномощени да търгуват с артикули aftermarket.  По-специално имаме предвид зарядни устройства от ненадеждни източници, най-често азиатски, на които те съветваме да не се доверяваш!

Дори и да ти се струва, че изглеждат точно като оригиналните, важното е да знаеш, че с използването им излагаш на опасност както телефона си, така и собствената си безопасност.

               Кое е най-лошото, което може да се случи, ако заредиш телефона си с фалшиво зарядно? Устройството може да предизвика пожар или експлозия на батерията на смартфона, събития, за които най-вероятно си чувал по новините с течение на времето.

             Как се проверява дали зарядното устройство е оригинално?

                Независимо от марката на телефона, който използваш, има няколко начина, чрез които може да провериш дали дадено зарядно устройство е оригинално или не. Ето едни от най-лесните:

  • Потърси маркировките - отстрани на зарядното устройство и/или на кутията му трябва да намериш знака за сертификат CE. Буквите "CE" се появяват на много продукти, продавани в разширения единен пазар на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Това означава, че продуктите, продавани в ЕИП, са съобразени и отговарят на високи изисквания за безопасност, здраве и опазване на околната среда. Повечето фалшиви зарядни устройства нямат такъв надпис, така че можеш веднага да ги различиш от оригиналните. Много важно е също наличието на номера на модела и партидния номер.


 

  • Гледай изработката на продукта - тук говорим за щепсела на зарядното устройство, който трябва да влезе без усилие в контакта.  Ако трябва да натиснеш или дори да насилиш аксесоара, то това означава, че притежаваш фалшиво зарядно устройство.


 

  • Анализирай и материалите - ниската цена на фалшивото зарядно идва именно от използването на некачествени материали при изработката му. Нетрадиционна пластмаса или лошо направено окабеляване може, за съжаление, да доведе до презареждане и прегряване на устройството, или, както казахме по-горе, дори да го запали.


 

  • Провери теглото - оригиналните кабели, щепсели и щифтове на зарядното устройство тежат повече, така че това може да е друг важен знак, който може да те накара да заподозреш, че зарядното устройство, което притежаваш, е фалшиво, защото е много леко.



 

  • Виж колко бързо се зарежда телефонът ти -на фалшивите зарядни устройства им отнема много повече от 30 минути, за да презаредят батерията на телефона ти до 50% батерия.


 

Sign up for the latest updates

           Оригинално зарядно устройство на Apple (iPhone) - как да го различиш от фалшивото?

             Американският производител препоръчва на клиентите да използват само аксесоари, сертифицирани от Apple. Те могат да бъдат разпознати по логото "Made for iPod / iPhone / iPad", присъстващо на всички устройства, произведени под лиценза на Apple.

          Сертифицираните кабели Apple Lightning ще имат надпис „Made by Apple in California“, „Assembled in China“, „Assembled in Vietnam“ или „Indústria Brasileira“ на около седем инча от USB конектора. В края на този текст трябва да забележиш и 12-цифрен сериен номер.


 

            Оригиналните зарядни устройства на Apple имат сива/метална обложка, заоблени са и са с размери 7,7 mm x 12 mm.


 

           Искаш  ли да си сигурен, че зарядното на Apple, което ще използваш, е оригинално, може да провериш  тук ,както и други подробности, които могат да го разграничат от фалшивото.


 

           Оригинално зарядно Samsung или Huawei - какви детайли го отличават от  зарядно устройство менте?

             Нито зарядните устройства на Samsung, нито Huawei бяха пренебрегнати, когато става дума за фалшиви аксесоари. 

              Фалшивите зарядни за телефони с Android обаче също имат някои подробности, които може да те накарат да се замислиш.

             Обърни внимание на шрифта на логото на Samsung върху зарядното устройство. Ако някоя от буквите му изглежда различна от останалите, не използвай това зарядно устройство, тъй като не е оригинално. Освен това, ако на гърба на зарядното пише Made in China, значи говорим за фалшиво.


 

             Има също така възможност понякога USB кабелът на зарядното да е фалшив. Цветът на порта на фалшивото зарядно устройство е по-тъмен от останалата част от кабела, а USB-то е малко по-дълго от оригинала.


 

             Ако телефон Samsung е свързан към фалшиво зарядно устройство, той ще се нагрява по време на цялото захранване.


 

           Разбери тук  какви други подробности могат да идентифицират фалшиво  зарядно устройство Samsung.


 

           В заключение искаме да ти напомним, че във Flip.bg, макар да нямаш възможност да купуваш отделно зарядни устройства,можеш просто  да ги добавиш към поръчката си на телефон, преди да я финализираш. Всички зарядни устройства, които може да закупиш на Flip.bg, заедно с любимия ти телефон, са безопасни и ще работят като оригинални устройства, одобрени от CE.


 

           Никога не използвай фалшиво зарядно устройство за твоя телефон, а инвестирай в оригинално и се наслади на дълъг живот на смартфона си и на гаранцията, че този аксесоар няма да те изложи на опасност!





 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates