ТОП най-добрите телефони през 2022 г.

ТОП най-добрите телефони през 2022 г.

Публикувани от Fadia Hirtan
на 08.02.2023

Вече сме в средата на годината, така че е време да разберем кои са най-добрите телефони през 2022 г. Независимо дали търсите телефона с най-добра камера, батерия или производителност, ние сме направили списъка по-долу, в който ще откриете идеално балансирани опции във всяко отношение.

С други думи в подготвения списък ще откриете най-добрите телефони, които можете да закупите тази година. Повечето модели са налични на Flip.bg. Те надминават всички очаквания, които бихте имали.

И така без допълнително отлагане, ето какво ще научите в редовете по-долу в които сме събрали информация за най-добрите телефони през 2022 г.

Най-добрият телефон от Apple за 2022 г.

Най-добрият телефон от Samsung за 2022 г.

Най-добрият телефон от Xiaomi за 2022 г.

Най-добрите телефони, които вече са пуснати през 2022 г.

Какви телефони още да очакваме през 2022 г.?

Най-добрият телефон от Apple за 2022 г.

До пускането на iPhone 14 във всичките си четири обявени варианта и за които може да прочетете подробно тук, към този момент iPhone 13 Pro остава като най-добрият iPhone за 2022 г.

Екранът на този телефон е с отлична честота на опресняване, по-издръжлива батерия от предшестващия го iPhone 12 Pro и камери с подобрени функции и затова iPhone 13 Pro остава на подиума на най-добрите телефони за 2022 г.

Това, което трябва да знаете за този смартфон на Apple, е че има 6,1-инчов Super Retina XDR дисплей с 120Hz честота на опресняване. Това означава, че ще можете да гледате любимото си съдържание и да се наслаждавате на отлична плавност.

Но това не е основната причина, която да ви накара да закупите iPhone 13 Pro, а по-скоро наборът от камери, който е впечатляващ. Моделът лансиран през 2021 г., добавя към трите обектива значително подобрена производителност и функции в сравнение с по-старите варианти. Този първокласен модел от Apple използва по-големи сензори и по-бързи диафрагми и така ще можете да заснемате макро изображения.

Слабата осветеност или заснемане в движение няма да създадат проблем на iPhone 13 Pro, защото телефонът се адаптира перфектно и ще можете да запазите спомените си в добре дефинирани изображения.

Режимът Cinematografic несъмнено е изненадата, която Apple поднесе на своите фенове. С помощта на тази функция можете да променяте фокуса от един обект на друг, докато все още сте в режим на видеозапис. Тази функция не е новост, тъй като от известно време присъства и на други телефони

Мощният A15 Bionic чип на телефона и по-голямата батерия на този Pro модел работят заедно, за да имате удобството да се наслаждавате на възможностите на това устройство и то възможно най-дълго. Apple твърди, че батерията на iPhone 13 Pro, която е 3095 mAh, може да издържи с часове, така че най-вероятно ще забравите за зарядното през целият ден.

Не на последно място, бихме искали да ви представим и впечатляващия капацитет за съхранение, с който може да разполага бъдещият ви телефон. iPhone 13 Pro има четири варианта на памет, а именно 128GB с 6GB RAM256GB с 6GB RAM512GB с 6GB RAM или много по-щедрата опция с 1TB и 6GB RAM.

Ако сте „пожелали“ iPhone 13 Pro, можете да го поръчате директно от Flip.bg, на цена с до 40% по-ниска от тази на нов телефон. Нещо повече, iPhone 13 Pro може да бъде ваш лесно и бързо, ако изберете да го купите на изплащане с до 12 фиксирани вноски без лихва.

Най-добрият телефон от Samsung за 2022 г.

Ако не си спомняте кой е най-добрият телефон Samsung или най-добрият телефон Android, то ние ще ви подскажем. През 2022 г. титлата отива при модела Galaxy S22 Ultra, който е върха на серията S22. Впечатляващо устройство S22 Ultra е с елегантен дизайн, повече от щедър дисплей и достатъчно голяма батерия за да ви позволи да оставите зарядното устройство у дома.

Преди да ви запознаем със спецификациите искаме да ви припомним за най-важния аксесоар на този смартфон, с който останалите фенове на телефоните Note на Samsung не искат да се разделят. Разбира се, имаме предвид интегрирания stylus S-Pen, който ще разшири функционалността на устройството и ще помогне да удвоите вашата продуктивност.

Както току-що споменахме, приликата между телефон Note и този топ модел на Samsung е много голяма. По-конкретно, моделът S22 Ultra има 6,8-инчов екран, който е повече от достатъчен за всеки потребител на съдържание от телефона. „Облечен“ в стъкло, с бронирана алуминиева рамка, която ще осигури допълнителна устойчивост при евентуални изпускания или надрасквания. S22 Ultra има още едно предимство, което трудно може да бъде пренебрегнато, а това е че този телефон е водоустойчив и сертифициран с IP68.

Дори и да р доста подобен на своя предшественик, S22 Ultra носи подобрения по отношение на дисплея и скоростта, но също така и по отношение на чипсета.

Той е с основен „снимач“ (shooter) от 108MP, който е поддържан от ултраширок и два телефото обектива с различни опции за мащабиране и подобрена производителност в сравнение с предишните модели. S22 Ultra е страхотен телефон дори за правене на безупречни снимки.

Екранът Dynamic AMOLED 2X предлага, както WQHD + резолюция, така и адаптивна честота на опресняване до 120Hz.

Впечатляващите опции за капацит на съхранение допринасят на този телефона да заеме първото място в списъка на най-добрите телефони с Android за 2022 г. Говорим за не по-малко от четири опции за вътрешна памет, заедно с невероятно добър капацитет на RAM. По-конкретно можете да избирате между Samsung Galaxy S22 Ultra със 128GB и 8GB RAM, с 256GB и 12GB RAM, с 512GB и 12GB RAM или модела с 1TB и 12GB RAM.

Не на последно място, батерията от 5000 mAh с функция за бързо зареждане (fast charging) при 45W и безжично (wireless) при 15W. Този модел предлага и възможност за презареждане на друг телефон чрез обратно безжично зареждане при 4,5W.

Изкушаващи ли са спецификациите на Samsung Galaxy S22 Ultra? Ако искате този телефон, можете да го поръчате от Flip.bg! Възползвайте се от цена с до 40% отстъпка от тази на нов телефон, като допълнение на това имате 12 месеца гаранция, безплатно връщане и възможност да го закупите на изплащане с до 12 фиксирани вноски, без лихва!

Sign up for the latest updates

Най-добрият телефон от Xiaomi за 2022 г.

Телефоните Xiaomi са търсени не само за това, че са на повече от изгодните цени спрямо спецификациите, но и заради възможностите на камерата. Неотдавна също в блога на Flip.bg ви съобщихме, че китайският производител предлага и телефони с камери Leica, които са най-ценените в индустрията.

И въпреки че 12 Pro се появи на пазара точно в края на миналата година, моделът запазва позицията си в топ на най-добрите телефони на 2022 г.

С много приятен и дискретен дизайн, Xiaomi 12 Pro има 6.73-инчов дисплей, което също го нарежда сред топ телефоните с голям екран. Говорим за LTPO AMOLED с един милиард цвята и честота на опресняване от 120Hz.

Трите обектива, които се намират на гърба на телефона и са с 50MP и покриват широк (wide) и ултраширок (ultrawide) ъгъл. Чипът Snapdragon 8 Gen 1 предоставя впечатляваща производителност, което означава, че устройството ще изпълни безупречно всички команди, които му подадете.

Трите варианта на вътрешна памет, поддържани от висок капацитет на RAM гарантират, че ще запазите най-важните си спомени или лична информация в безопасност. По-конкретно, можете да избирате между Xiaomi 12 Pro със 128GB и 8GB RAM, такъв с 256GB и 8GB RAM или по-щедрия Xiaomi 12 Pro с 256GB и 12GB RAM.

Вероятно сега китайският производител работи върху актуализация, която ще позволи подобряване на батерията, понеже поне засега батерията на Xiaomi 12 Pro издържа по-малко, отколкото бихте искали. Въпреки, че има 4600 mAh, възможност за бързо презареждане при 120W, безжично зареждане при 50W, но и обратно безжично такова при 10W. Противно на всички тези опции изглежда феновете са разочаровани твърдейки, че батерията се изтощава много бързо. 

Най-добрите телефони, които вече са пуснати през 2022 г.

Неотдавна всички производители на телефони обявиха, че пазарът на устройствата ще бъде силно засегнат от кризата с чиповете и другите суровини на международно ниво. Бяха обявени забавяния в пускането на новите модели,  но тези опасения не се оправдаха.

Щастливи сме, че на пазара се появиха:

Samsung Galaxy Z Fold 4 

Основният екран на телефона остава 7,6 инча с честота на опресняване от 120Hz. Ново лансираният модел е с 45% по-мощен от своя предшественик, благодарение на промените в структурата на дисплея и по-устойчивото ултра тънко стъкло. Общата оценка на издръжливостта на сгъваемия модел не се е променила. Fold 4 има стабилна устойчивост на вода и прах, като получава сертификат IPX8.

Блестящата алуминиева рамка, по-правите ъгли и ръбове, но също така и по-плоската панта, оставят добро първо впечатление за първокласния телефон.

Батерията от 4400 mAh използвана за сгъваемия модел, пуснат на пазара миналата година се запазва на същата стойност за Fold 4. Скоростите на зареждане с кабел остават 25 W и 10 W за безжично зареждане.

Значително подобрение може да се забележи в пакета от камери, който получава широк (wide) обектив от 50MP, един от 10MP (телефото/telephoto) и един от 12MP (ултраширок/ultrawide).

Sign up for the latest updates

Samsung Galaxy S21 FE

Успехът на модела Galaxy S20 FE накара Samsung да продължи производството на изданието Fan през 2022 г. Така че годината започна оптимистично за южнокорейския производител, който на 4 януари обяви версията на Galaxy S21 FE със Snapdragon 888 чип 5G (5nm), тройни камери (12MP12MP и 8MP) и издръжлива 4500mAh батерия.

Серията Samsung Galaxy S22

Месец февруари беше очакван с ентусиазъм, защото Samsung лансираха на пазара серията Galaxy S22. Водещите смартфони бяха предлагани в три модела, S22, S22 Plus и S22 Ultra.

S22 е високопроизводителн телефон и спецификации за основния модел от серията разполага с 6,1-инчов Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+ дисплей, много желаният Snapdragon 8 Gen 1 (4nm) чип, тройни камери (съответно 50MP12MP10MP) и 3700 mAh батерия.

RealMe GT 2 Pro

Бюджетният телефон RealMe GT 2 Pro може да се конкурира с всеки смартфон от луксозната гама на големите производители. С мощния чип Snapdragon 8 Gen 1 от Qualcomm, двойни камери на гърба, с 50MP всяка, 6,7-инчов LTPO2 AMOLED дисплей и 120Hz честота на опресняване, но също така и мощна батерия от 5000 mAh. RealMe GT 2 The Pro може би е звездата на годината в бюджетните телефони.
 

Sign up for the latest updates

Серия Oppo Find X5

Също през месец февруари се запознахме с Find X5 и Find X5 Pro. Със стилен керамичен гръб и 6,7-инчов AMOLED екран, flagship-ът Pro се захранва от най-новия процесор Snapdragon 8 Gen 1. Телефонът е оборудван с три основни камери съответно 50MP50MP и 13MP, но също така и с щедрите 5000 mAh батерия.

iPhone SE (2022)

Връщаме се към американския производител, който през март пренаписа историята на най-малкия и евтин телефон на Apple. Моделът SE, сега в третото си поколение, запазва „ретро“ корпуса, който използва за първият модел от серията, но също така добавя някои ключови подобрения, включително 5G свързаност, подобрен живот на батерията и процесор A15 Bionic на Apple за бърза производителност.

Серията Xiaomi 12

В началото на пролетта бяха пуснати на пазара телефоните от серията Xiaomi 12. Основният модел от серията беше представен, заедно с моделите Xiaomi 12X и Xiaomi 12 Pro. Той е с по-елегантен дизайн, първокласно качество на изработка и абсолютно превъзходен дисплей, допълнен безупречно с набор от камери, които ще заснемат най-ясните изображения благодарение на трите подобрени сензора. Xiaomi се отказаха от марката Mi, с която бяхме свикнали досега.

Sign up for the latest updates

OnePlus 10 Pro

Телефоните OnePlus имат всички шансове да си върнат мястото в списъка с най-добрите телефони за 2022 г. с този flagship, пуснат в първия месец на годината. Той е със Snapdragon 8 Gen 1, захранван от 5000 mAh батерия, която поддържа ултрабързо 80W кабелно зареждане, три фото сензора, които работят безупречно, дори при не толкова идеални условия за заснемане благодарение на обективите на Hasselblad и 6,7-инчов дисплей. OnePlus 10 Pro е сигурен кандидат за подиума на най-интересните смартфони, който не можем да пренебрегнем.

Sony Xperia 1 IV

Моделът на Sony, лансиран през май, вече е в четвъртото си поколение. Производителят предоставя безупречни снимки с оптичното увеличение за снимки. Тайната е, че вместо фиксирани телефото фокусни разстояния, 12MP основната камера на този телефон може да увеличава непрекъснато между 85 и 125 mm.


 

Huawei Mate Xs 2

Въпреки, че Samsung несъмнено заема първите позиции в топ на най-добрите сгъваеми телефони, но телефоните на Huawei бързо ги настигат. Китайският производител не позволи да бъде засенчен от вариантите предлагани от конкуренцията и се погрижи за ремоделирането на варианта Mate Xs, лансиран миналата година.

Така  Mate Xs 2 е истинско откритие в индустрията благодарение на настройките, по които Huawei работи от април. Говорим за подобрен екран, по-елегантен дизайн и държач за стилус, който всички харесват. В допълнение на това, телефона е един от малкото на пазара, който приема сгъваем навън дизайн с подобрена панта, която предлага по-голяма издръжливост и без видими гънки.

Sign up for the latest updates

Google Pixel 6a

Моделът Pixel 6a на Google, който излезе това лято, има 6,1-инчов OLED екран, използва Google Tensor (5nm) чип, две основни камери, 12MP всяка и 4410mAh батерия, което е перфектен избор, когато става въпрос за едни от най-добрите бюджетни телефони, към които можете да се обърнете през 2022 г.


Asus ROG Phone 6 и 6 Pro

Да не забравяме телефоните за игри, които тази година посрещахме с отворени обятия, а именно модели ROG Phone 6 и 6 Pro. Смартфоните, които вече са тествани от най-страстните фенове на телефонните игри, имат изключителна производителност, прекрасен 6.78-инчов дисплей, както и 6000 mAh батерия, която ще ви държи далеч от зарядното устройство с часове, докато играете.

Nothing Phone 1

Човекът, който помогна за стартирането на OnePlusКарл Пей, наскоро се фокусира върху нов проект, на който бързо пожъна успех. Nothing Phone 1, пуснат през юли е телефон от среден клас, който се отличава от всички останали на пазара с прозрачен дизайн, 6,55-инчов OLED дисплей, два основни обектива по 50 MP всеки и 4500 mAh батерия.

Sign up for the latest updates

Какви телефони се очакват през 2022 г.?

Въпреки че предлагането на нови телефони не спира, то най-вълнуващите устройства ще дебютират в края на лятото или тази есен. Ето телефоните, за които всички сме развълнувани и ще тестваме през 2022 г.:

Серия iPhone 14

Серията iPhone 14 ще включва, както стандартните актуализации, които очакваме от едно поколение телефони на Apple към следващото, така и няколко изненади. Както вероятно вече знаете, американският производител се отказа от идеята да продължи серията iPhone mini. Вместо това, той е фокусиран върху финализирането на нов модел, iPhone 14 Max, който ще засенчи много телефони на пазара.

Очакваме iPhone 14 Pro да се възползва от нов процесор Apple (A16), но и от още някои подобрения от страна на дизайна. Към момента можем да разчитаме само на слухове, но изглежда, че моделите iPhone 14 Pro и Pro Max ще бъдат оборудвани с 48MP основна камера.

Не само броят на мегапикселите имат значение, когато искате да правите безупречни снимки с телефона си. Също толкова важни са размерът на сензора и апертурата на камерата за по-добро улавяне на светлината. Добрата новина е, че iPhone от 14-то поколение са ъпгрейднати да ни поднесат подобрения на всички тези фронтове.

До официалното представяне на новата серия iPhone, което се очаква да се състои през есента, ви каним да прочетете повече за топ телефоните на Apple тук, където информацията се актуализира всеки път, когато има интересни слухове за серията iPhone 14.

Google Pixel 7

Телефонът Pixel на Google получава голям upgrade тази есен. Компанията разкри, че предстоящият смартфон ще включва второ поколение процесор Tensor, стъклен дизайн с алуминиева рамка за камера и три основни обектива на модела Pro.

Pixel 6 беше първият телефон, който се предлага със собствен чип Tensor на Google, сигнализирайки повратна точка за серията Pixel. Чипът донесе подобрения на команди, които разчитат на машинно обучение, като превод, обработка на изображения и разпознаване на реч. Въпреки че не очаквам Pixel 7 да бъде толкова голям технологичен пробив, колкото беше Pixel 6, любопитен съм да видя какво може да предложи следващото поколение Tensor чип на Google.

Това са най-добрите телефони за 2022 г., които са били или ще бъдат пуснати на пазара.

В случай, че не сте готови да инвестирате в нов модел устройство, не забравяйте, че на Flip.bg можете да намерите десетки модели на достъпни цени през цялата година и  до 40% по-евтини от тези на новите телефони!

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates