Мобилното приложение на ChatGPT за телефони Apple. Има ли налично приложение за телефоните с Android?

Мобилното приложение на ChatGPT за телефони Apple. Има ли налично приложение за телефоните с Android?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 15.06.2023

Много сме развълнувани от последните новости, идващи от Open AI за ChatGPT. Всички знаем колко е важно да сме в крак с новостите в технологиите и особено когато те включват нещо толкова иновативно и променящо света като ChatGPT. И познай какво? Имаме фантастични новини за тебВече е супер лесно да използваш ChatGPT на мобилния си телефон!

ChatGPT преобърна света и всеки ден задава нови тенденции за начина на работа и продуктивността в почти всяка една сфера. Най-вероятно вече си тествал  Chat GPT, най-малкото, за да задоволиш любопитството си  и да си отговориш на въпроса „ За какво толкова се вдига този шум покрай ChatGPT”? Или може би вече използваш изкуствения интелект от Open AI, за да си по-продуктивен на работа? Без значение от мотива, поради който използваш ChatGPT , то, ние  сме  сигурни в едно – определено си се питал и дори си  проверявал в app store (за телефон Apple) или Google Store, ако държиш в ръцете си телефон Samsung, дали има официално приложение на Chat GPT?! Ето, с това ще ти помогнем в тази статия😊

A picture containing computer, keyboard, electric blue, input device

Description automatically generated

Има ли ChatGPT мобилно приложение за iPhone?

Имаме добра и лоша новина. Добрата е, че „ДА“ Open AI предлага мобилно приложение на ChatGPT за iPhone,  което може да се изтегли от App StoreА  Лошата новина е, че не е налично все още за българския пазар (в момента на писане на тази статия). Приложението беше пуснато само за потребителите в Щатите и наскоро бяха добавени още няколко страни, но България не е сред  тях. Ето и всички страни, в които в този момент е налично приложението:

  • Албания
  • Хърватия
  • Франция
  • Германия
  • Ирландия
  • Ямайка
  • Нова Зеландия
  • Никарагуа
  • Нигерия
  • Южна Кореа
  • Обединеното Кралство
  • Съединените Щати

Има ли ChatGPT мобилно приложение за телефон Samsung (или останалите телефони с Android)?

A couple of people sitting on a couch looking at their phones

Description automatically generated with low confidence

За съжаление, не се предлага официално приложение за всички, които искат да използват ChatGPT и са собственици на телефон SamsungHuawei или Xiaomi.

Като решение до момента, в който вече ще е налично мобилно приложение, те съветваме да използваш уеб браузъра на телефона си и да  създадеш shortcut

За да направиш това, трябва да следваш стъпките по-долу:

  1. Отвори ChatGPT от браузъра на телефона си и натисни трите вертикални точки в горния десен ъгъл на екрана. 
  2. Избери опцията „Add to Home Screen”, която се намира по-долу в менюто, което се е отворило. 
  3. Задай му името „ChatGPT” и избери  “Add
  4. Избери „Add to home screen” и вече имаш бърз достъп до ChatGPT на своя телефон с Android.

Sign up for the latest updates

Може ли приложение на  Chat GPT  да постави под риск телефона ти?

Както написахме по-горе, ChatGPT има официално мобилно приложение само за притежателите на телефони Apple и то само за определени държави. Но, ако си търсил  ChatGPT в App Store или Google Play, си забелязал един огромен брой от мобилни приложения, които твърдят, че са продукт на Open AI, или използват езиковия модел на ChatGPT. Добре е да знаеш, че някои от тези приложения могат да ти навредят, защото не е ясно колко е опасно и какво се случва с твоите данни, когато ги използваш. Но да не забравим и финансовата част – повечето предлагат безплатна версия, която е налична само за няколко дни, а след това е необходимо да заплатиш определена сума, за да продължиш да го използваш. Нашият съвет е да следваш стъпките по-горе и да добавиш ChatGPT като shortcut на твоя телефон. Това може би ще е по-добрият вариант, защото:

  1. Може да използваш безплатната версия на ChatGPT (все още налична в момента на писане на статията)
  2. Ако решиш да преминеш все пак на платената версия „Plus“, защото искаш да получиш достъп до най-новите функционалности  като „сърфиране в интернет чрез Bing“, или искаш да използваш опцията Plugins,то ще трябва да заплатиш 19,99 $. Тази сума понякога е по-малка в сравнение с някои имитиращи Chat GPT мобилни приложения, които „искат“ да заплатиш, за да продължиш да ги използваш.

Какво може да правиш с ChatGPT?

          ChatGPT има голямо разнообразие от приложения и употреби въз основа на способността му да разбира и генерира човешки текст. Ето няколко примера, за какво може да използваш Chat GPT:

  • Генериране на съдържание: ChatGPT може да помогне при генерирането на текстове, които да се използват за блогове, продуктово описание или да помогне да напишеш най-добрия текст, който да се използва за профилите ти в различни социални мрежи. А учениците и студентите, определено, са много иновативни и вече използват ChatGPT, за да напишат бързо и лесно всичките си есета и домашни. 
  • С образователни цели: ChatGPT може да се използва като инструмент за обучение, предоставящ обяснение на сложни теми в различни предмети. Едва само няколко пъти ChatGPT е предоставял отговор на въпроса „Може ли да ми обясниш какво означава „Теорията на относителността“ от Айнщайн?“ 
  • Клиентско обслужване: ChаtGPT може да се използва за автоматизиране на част от задачите, които служителите в отделите за обслужване на клиенти извършват всекидневно.
  • Личен асистент: ChatGPT може да се използва като личен асистент, помагайки за насрочване на срещи, изпращане на напомняния и отговаряне на имейли.Въпреки че ChatGPT „говори“ български, то, ние препоръчваме да се използва като асистент на английски език.
  • Развлечения: ChatGPT може да се използва за развлекателни цели, като например създаването на забавни истории, писане на песни или дори за текстови игри.
  • Помощ при програмиране: ChatGPT може да се използва за предоставяне на примери за код и помощ при решаването на проблеми, свързани с програмирането.

Въпреки че  ChatGPT  може да бъде мощен инструмент  в  различни сфери на приложение,  важно е да се използва отговорно. Също така е добре да се отбележи, че, въпреки че ChatGPT прави всичко възможно да предостави точни и полезни отговори, той не е съвършен и понякога може да доведе до неточни или неуместни отговори.

Технологиите се развиват главоломно и може би е добре да се замислиш за възможността да преминеш към малко по-нов модел телефон. Без значение дали търсиш телефон с iOS ( iPhone ), или си верен потребител на Android устройствата, като Samsung, Huawei или Xiaomi. Може да си сигурен, че във Flip.bg ще откриеш реновирани телефони с до 40% по-евтини от нови устройства, 24 месеца гаранция и възможност за покупка на телефон на изплащане с 0% лихва.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates