YouTube Premium – какво означава и как можете да платите по-малко за тази услуга?

YouTube Premium – какво означава и как можете да платите по-малко за тази услуга?

Публикувани от Fadia Hirtan
на 10.02.2023

Ако използвате YouTube ежедневно, вече сте абонирани за няколко канала на платформата, гледате влогове, интервюта, видеоклипове, уроци или подкасти, то услугата YouTube Premium е идеална за вас.

Ето какво трябва да знаете:

Какво представлява YouTube Premium и защо ще ви помогне?

Как да получите акаунт в YouTube Premium?

Колко струва YouTube Premium?

Как можете да анулирате акаунта си в YouTube Premium?

Какво представлява YouTube Premium и защо ще ви помогне?

Помните ли YouTube Red? Тя беше заменена преди няколко години от YouTube Premium, много по-комплексна и изгодна услуга за потребителите на онлайн видео съдържание.

Първото и най-голямо предимство, което ще имате избирайки да използвате YouTube Premium е, че ще избегнете досадните реклами в YouTube. Вероятно многократно сте попадали в ситуации и неприятни чувства, когато любимата ви песен е прекъсната в най-важния момент от реклама (или дори две!), за която не можете да изберете „пропуснете“ (skip).

С YouTube Premium можете да забравите за разочарованието да чакате изтичането на рекламите, които понякога са дори по-дълги от клип, който всъщност искате да гледате.
 

Освен това можете да изтеглите в акаунта си всички видеоклипове, които искате да гледате. Веднъж изтеглени, имате възможност да ги гледате дори офлайн. Същото важи и за плейлистите, които може да създадете сами или такива вече създадени от други потребители на YouTube.

Друга причина, поради която YouTube Premium може да бъде от полза, е че услугата позволява да оставите любимата си музика да звучи дори и когато излезете от приложението. Например докато отговаряте на съобщения във Viber, преглеждате Instagram или четете имейл, който току-що е бил получен. 

Не на последно място, абонаментът за YouTube Premium позволява да гледате ексклузивно съдържание в секцията YouTube Originals, което се публикува от най-големите инфлуенсъри на платформата. Може също така да се влюбите в YouTube Music Premium, който е в комплект с този абонамент, където ще намерите достатъчно плейлисти, за да останете винаги с любимата си музика. 

Нека обобщим предимствата на YouTube Premium:

  • гледане на клипове без прекъсване от реклами;
  • видеоклипове, които можете да гледате дори когато нямате стабилна интернет връзка;
  • възможност за възпроизвеждане на клипове във фонов режим, докато използвате други приложения на телефона;
  • достъп до YouTube Music Premium, платформата с милиони плейлисти;
  • достъп до YouTube Originals за ексклузивно видео съдържание.

Как да се абонирате за YouTube Premium?

След изтичане на безплатния месец, Google ще ви таксува 10.99 лв. на месец за YouTube Premium. Вероятно едва след като тествате тази услуга, ще се убедите, че това е най-добрата инвестиция, която някога сте правили!

Освен това, ако искате да споделите абонамента с членове на вашето семейство или приятели, можете да изберете семеен абонамент за YouTube Premium, който струва 16.99 лв. на месец и позволява да добавите до 5 членове на възраст над 13 години към вашия акаунт.

Също така, ако сте студент имате възможност да се възползвате от значителна отстъпка. За само 6.49 лв. на месец може да имате пълен достъп до услугите предлагани от Premium. За този тип абонамент се изисква годишна проверка, че не сте прекратили студентските си права.

Друга добра новина е, че Google в момента тества тип абонамент за YouTube Premium, който ще се нарича Lite. Този план може да е идеален за вас, ако искате единствено да отървете завинаги от рекламите на платформата, но без опцията за изтегляне на видеоклипове, да ги възпроизвеждате във фонов режим на телефона си или да имате достъп към плейлисти в YouTube Music.

За сега YouTube Premium Lite се тества в Белгия, Дания, Финландия, Люксембург, Холандия, Норвегия и Швеция, но със сигурност скоро ще бъде наличен и за българският пазар. В страните, където се предлага тази услуга, цената на абонамента е с 60% по-ниска от тази на класически Premium пакет. При просто изчисление това би означавало, че YouTube Premium Lite може да струва по-малко от 4.50 лв. на месец за всеки, който иска да се сбогува с рекламите в платформата.

YouTube твърди, че абонаментът Lite все още е в експериментална фаза и че обмисля предлагането на повече планове въз основа на обратната връзка, която получава след тестване.

Sign up for the latest updates

Как можете да се откажете от YouTube Premium?

ко решите да се върнете към класическия YouTube или ако желаете да спрете своя индивидуален Premium абонамент, за да преминете към YouTube Family създаден с приятели или семейство, всичко, което трябва да направите е:

  • влезте в приложението и кликнете върху вашата снимка или аватар;
  • изберете от менюто Вашите премиум предимства (Your premium benefits);
  • по-долу ще намерите Управление на вашето членство (Manage your membership);
  • кликнете върху стрелката до реда Индивидуално членство (Individual membership): 10.99/мес.;
  • Изберете Деактивиране (Deactivate).

Също така от тази стъпка ще можете да направите автоматичното превключване към семейната услуга (Family), ако натиснете UPGRADE.

Важно е да знаете, че тази статия не е спонсорирана. Запознахме ви с всичко, което трябва да знаете за YouTube Premium, защото това е услуга, която харесваме и силно препоръчваме на всеки, който търси уникално изживяване в YouTube.

Ако сте научили нещо ново от статията, ще се радваме, ако ни оставите „Харесвам“  по-долу под формата на сърце. Благодарим ви, че посетихте блога на Flip.bg, където очакваме да се връщате винаги, когато искате да научите нови неща, свързани с телефони, приложения или технологии като цяло. 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates