Как да възстановите изтрити снимки от телефон с iOS или Android?

Как да възстановите изтрити снимки от телефон с iOS или Android?

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Първоначално колкото и щедро да изглежда, пространството за съхранение на вашия смартфон може много бързо да достигне максимумът на капацитета му за съхранение и така няма да ви позволи да записвате нови файлове в телефона. Това е момента в който вероятно ще сте принудени да изтриете снимки, които сте направили или получили наскоро.


 

Ситуацията се усложнява ако неволно изтриете снимки по погрешка. Не се притеснявайте, защото дори ако сте изтрили една или повече снимки, които всъщност желаете да запазите има няколко начина да ги възстановите. Може да възвърнете снимките си независимо дали става дума за телефон Apple или смартфон с Android.


 

Ето методите, чрез които можете да възстановите изтрити снимки от телефона си –операционна система iOS или Android


 

Как да възстановите изтрити снимки от телефон с Android?

Как да възстановите изтрити снимки от телефон на Apple (iPhone)?

Как да избегнете риска от изтриване на снимки по погрешка?



 

Как да възстановите изтрити снимки от телефон с Android?


 

Изтритите снимки от телефон с операционна система Android (каквито са устройствата на Samsung или Huawei) могат да бъдат възстановени много бързо и лесно. Като начало ги потърсите в кошчето на вашия смартфон.


 

Проверете в папката Кошче (Trash).


 

Отидете в Галерия (Gallery) и потърсете папката Кошче (Trash). Най-вероятно ще я намерите в подменюто, чрез клик върху трите точки. Изтритите снимки от телефона остават 30-40 дни (в зависимост от всеки модел) в кошчето на галерията на смартфона и от там може да ги възстановите (Restore).

Съответно стъпките, които трябва да следвате, за да възстановите изтритите снимки са:


 

  1. Влезте в Галерия (Gallery);
  2. Кликнете върху трите точки, чрез които ще се отвори подменюто на приложението;
  3. Намерете кошчето в Галерия (Gallery). В зависимости от модела на телефона, който използвате, кошчето може да има няколко различни имена. Например за смартфони използващи операционната система OneUI е използван  термина Recycle Bin, докато телефоните с MIUI са избрали Trash Bin. Смартфоните с Realme UI имат раздел наименуван  Recently Deleted;
  4. В новоотворената папка ще намерите всички изтрити снимки от телефона, но само ако не са минали повече от 40 дни, откакто сте ги изтрили (Delete).
  5. Кликнете върху снимката или снимките, които искате да възстановите и чрез избиране на Възстановяване (Restore), Възстанови се (Recover) или всяка друга опция, която индикира, че ще си възвърнете желаните снимки. 
  6. Така възстановените снимки ще се върнат обратно в оригиналната папката на телефона, където са били преди да ги изтриете (например в галерията в папката, предназначена за снимки от Viber, WhatsApp, Messenger и т.н.).



 

Ако не откривате изтритите снимки в кошчето на телефона си имате още един шанс да ги възстановите.



 

Проверете Google Photos.


 

Друго място, където може да откриете снимките, които сте изтрили от телефона си е Google Photos. За да опитате да ги възстановите, ще трябва да преминете през следните стъпки:


 

  1. Чрез телефона си отидете на Google Photos;
  2. Изберете Библиотека (Library);
  3. Изберете Кошче (Trash) и намерете всички изтрити снимки от телефона си в тази папка. Файловете остават там 60 дни, но след този срок те ще бъдат изтрити.


 

Как да възстановите изтрити снимки от телефон Apple (iPhone)?


 

Ако използвате iPhone и случайно сте изтрили една или повече снимки от телефона си можете да ги възстановите, като следвате стъпките по-долу:


 

  1. Влезте в приложението Photos (Снимки);
  2. Кликнете върху секцията Albums (Албуми);
  3. Намерете албума Recently Deleted (Наскоро Изтрити) и го отворете;
  4. Тук ще намерите всички изтрити снимки от галерията на вашия iPhone, които можете да възстановите с командата Recover (Възстанови се).


 

След като бъдат възстановени снимките ще се върнат в албума All Photos (Всички снимки).


 

В случай, че не можете да намерите изтритите си снимки в папката Recently Deleted (Наскоро изтрити) имате възможност да ги възстановите от iCloud. За да направите това е необходимо да следвате следните стъпки:


 

  1. Влизате в iCloud.com чрез компютър;
  2. Изберете папката Photos (Снимки), която ще намерите под Library (Библиотека) позиционирана в лявата част от менюто;
  3. Изберете Recently Deleted (Наскоро изтрити);
  4. Изберете снимките, които искате да възстановите;
  5. Кликнете върху Recover (Възстанови се) за всяка снимка.


 

Имайте предвид, че изтритите снимки ще бъдат запазени в папката Recently Deleted (Наскоро изтрити) в облака на Apple само 30 дни .


 

Ако притежавате iPhone и използвате услугите на Google, като допълнително място за съхранение, възстановяването на изтрити снимки от телефона може да бъде направено както следва:


 

  1. Отворете Google Photos на телефона си;
  2. Изберете Library (Библиотека) от долната част на екрана;
  3. Кликнете върху Bin (Кошче) в горната част на екрана;
  4. Изберете снимките, които искате да възстановите и натиснете Restore (Възстановяване).


 

Имайте предвид, че начина за възстановяване на изтрити снимки от телефона ви, чрез приложението Google Photos е в случай, че го използвате за съхранение на снимки и не сте ги изтрили директно от галерията на устройството.


 

Това са най-лесните стъпки за възстановяване на изтрити снимки от телефона ви, независимо дали използвате телефон с Android или iOS



 

Какво можете да направите, за да избегнете риска от изтриване на снимки по погрешка?


 

Допускаме, че прибягвате до изтриване на снимките от телефона си поради липса на място за съхранение. За това ви предлагаме често да ги архивирате (backup) в любимия си облак (cloud) за да сте сигурни, че няма да загубите ценни моменти запаметени в снимки и видео кадри.



 

Също така е препоръчително да се възползвате от опцията за прекратяване на автоматичното запаметяване на всички снимките получени във Viber или WhatsApp директно в галерията на телефона ви.



 

И ако вашият смартфон постоянно ви информира чрез съобщение, че вече нямате свободно място за съхранение понеже е по-стар модел, ви предлагаме сериозно да обмислите преминаването към по-ново устройство. 


 

Във Flip.bg винаги можете да намерите примамливи оферти за десетки реновирани телефони, които са проверени от специалисти и за които получавате специална цена12 месеца гаранциябезплатна доставка и право на връщане в рамките на 30 дни.


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates