Как да премахнеш акаунта си в Google от телефона, преди да го продадеш?

Как да премахнеш акаунта си в Google от телефона, преди да го продадеш?

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

   Flip.bg   ти дава добра възможност да продадеш стария си телефон с Android, но с едно условие – трябва да изтриеш всякаква информация, която би могла да застраши личните ти данни. Личните ти данни трябва да се пазят само за теб, така че преди да ни изпратиш телефона си за продажба, увери се напълно, че си изтрил профила си в Google от него. 

 

           Ето, виж колко лесно може  да го направиш - само в четири стъпки:

 

           Стъпка 1 - отвори приложението „Настройки” на своя телефон с Android. Може да го намериш лесно, като го потърсиш в лентата за търсене, където се появяват всички приложения;

          Стъпка 2  -  ще се отвори меню,в горната част на екрана ще видиш името си и акаунта в Google, свързан с твоя телефон. Натисни го и скролни, докато стигнеш до опцията „Излизане”; 

         Стъпка 3   -   ще се появи списък с всички акаунти, с които си влязъл в устройството, което държиш. Щракни отново върху „Излизане”;

         Стъпка 4   -    най-вероятно ще бъдеш помолен да въведеш паролата или ПИН кода, с които си отключвал  телефона, за да потвърдиш самоличността си. Веднага след това телефонът ще изтрие профила ти в Google от паметта си  с цялата информация, мултимедийните файлове, списъка с контакти и други документи, които са били свързани с тях!

 

                   Това е  лесен  процес, който може да следваш на почти всяко устройство с Android, въпреки че Samsung, Google, OnePlus и други модели с Android може да са настроени по малко по-различен начин.

 

 


 

 

               Защо трябва да изтриеш акаунта си в Google от телефона,

Sign up for the latest updates

 

     преди да го продадеш?


 

                Акаунтът ти в Google съдържа информация, която трябва да остане поверителна. Става дума за имейли, документи, пароли, мултимедийни файлове или други лични данни. При достъп до профила ти, всеки може да наруши неприкосновеността на твоя личен живот и да има възможност да използва ценната информация от телефона, който искаш да продадеш, за цели, които могат да ти навредят.

 

             Ако телефонът, който изпращаш на Flip.bg, все още е свързан с твоя акаунт в Google, процесът на продажба на устройството ти ще бъде сложен. Щом забележим това, ще се свържем с теб, за да те помолим да премахнеш акаунта дистанционно. Ако не успееш да го направиш, ще трябва да ти върнем телефона, за да направим безопасно изключването на акаунта ти в Google. Целият този сценарий може да добави няколко дни към процеса на продажба на твоя смартфон. Така че, ако искаш нещата да минат възможно най-гладко, най-добре е да се погрижиш за изтриването на профила си в Google, преди да изпратиш телефона. 

 

               Препоръчваме също така, преди да ни изпратиш твоя  смартфон за продажба, след като изключиш акаунта си в Google, да направиш фабрично нулиране на телефона си.

 

                Това ще успееш да направиш или като потърсиш функцията в настройките на телефона, или като потърсиш в лентата за търсене, където са всичките ти приложения  с "Фабрични настройки". Отново ще трябва да въведеш паролата или ПИН кода, които си използвал за отключване на телефона, за да изтриеш напълно всякаква лична информация, която може да разкрие твоите данни. 

 

             Необходимо е още да ти припомним,че преди всички тези действия, трябва да направиш резервно копие на цялата информация, съхранявана в профила ти в Google. Разбери какво означава архивиране на телефона и защо е добре да го правиш не само когато искаш да продадеш смартфона си. 

 

              Все още имаш въпроси относно премахването на профила си в Google от телефона с Android, който се готвиш да продадеш! Тогава може да ни пишеш в  Раздела за контакти  и ние ще се свържем с теб възможно най-скоро. 🤗

 

 


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates