Как да персонализирате вашият Viber акаунт. Опции за които най-вероятно не знаете.

Как да персонализирате вашият Viber акаунт. Опции за които най-вероятно не знаете.

Публикувани от Fadia Hirtan
на 23.03.2023

Вероятно имате акаунт във Viber и без значение дали харесвате или не това приложение, само поради причината, че имате един приятел или член на семейството, който не използва друго подобно приложение на телефона си това ви прави “задължен” да поддържате акаунта си във Viber

Използването на Viber е доста лесно и не е необходимо някакво специално ръководство, но в тази статия ще ви покажем какво може би не знаете за Viber и как бихте могли да персонализирате акаунта си. 

Всеки чат може да е специален

Искате да разграничавате получените съобщение по Viber, които са изпратени от определен човек или група? Това може да го направите много лесно, когато промените звуковите сигнали с индивидуални за съответния чат. Така ще може да разграничите тези съобщение от всички останали, без дори да поглеждате към екрана на телефона си ще знаете, кой току що ви е писал. 

Как може да направите това? Следвайте следните стъпки:

  • Отворете чата на човека или групата, за която искате да настроите уникален звуков сигнал при получено съобщение;
  • Кликнете върху името му в горната лента на чата;
  • Избери „Информация за чат и настройки“; 
  • По-надолу ще може да видите опцията за “Звукови известия”
  • Чрез клик се отваря ново меню от където ще може да изберете нов сигнал, който ще е конкретен само когато получите известие от този контакт или група. 

Искате повече от уникална мелодия за съответен чат? Може да промените дори фона на всеки чат. Определено ще е много подходящо да промените фона на чата с любимия човек от стандартният на Viber на романтичен залез или розов на сърца. А, може би искате чата с колегите ви да е още по-професионален, чрез стилен черно-сив фон?

Може да променяте фона на всеки чат без значение дали е само с един човек или е група, отново чрез клик върху името на контакта или групата. Точно под опцията за промяна на мелодията за звукови известия ще откриете и опцията за промяна на фона. 

Може да изберете между:

  • Предоставени фонови опции от Viber, чрез избор на Галерия с фонове . Това са стандартни фонове подходящи за всеки вкус. 
  • Ако желаете да използвате като фон определена ваша снимка е необходимо да изберете втората опция, която е „Изберете съществуващ“. Чрез клик ще се отвори галерията от снимки направени с вашият телефон. Само открийте и изберете подходяща снимка, която искате да използвате за фон на чат-а. 
  • Последната опция е „Снимане“, чрез която ще ви се отвори камерата и може да заснемете фон на момента. 

Какво може още да промените за всеки индивидуален чат?

Отново от менюто, което се отваря чрез клик върху името на чата ще може да направите следните промени по настройките на чата.

Променете името на контакта 

Ако искате да използвате различно име от това използвано при записа на телефонният номер в списъка с контакти в телефона ви, може да промените във Viber, чрез иконката наподобяваща “моливче”, която се намира в горният десен ъгъл на екрана на телефона. 

Изключите звуковите известия

Има напрегнати моменти, дори дни, а някой от контактите ви прекалява с препращането на забавни снимки и клипове в чата ви, а точно в този момент не ви е до това или имате важни и неотложни задачи на работа. Без да наранявате чувствата на вашият приятел, че не ви е приятно точно в този момент да получавате шеговитите съобщения, можете дискретно (без да разбере той) да изключите звука на конкретния чат. Всички други известия за получени съобщение във Viber ще останат активни. След като вече имате желание и възможност, може да се върнете към настройките и да активирате звуковия сигнал за чата. 

Сподели къде се намираш

Това е много добра опция, която може да се използва за чата с вашето дете например. Съществуват много приложения, които може да използвате, за да знаете къде се намира вашият малчуган, но ако използвате Viber, като основното приложение за чат с него може би ще е много подходящо да активирате тази опция. Така винаги ще знаете точно къде се е намира, когато е изпратил всяко едно съобщение. Тази опция е полезна и за чат с ваш възрастен роднина, за да знаете къде се намира в случай, че има нужда от помощ, а не може да ви даде точно описание на местонахождението си. 

Бъди различен с уникални стикери

Всички сме свикнали да използваме различни емотикони, GIF-ове и стикери, за да изразяваме по-добре емоциите и реакциите си онлайн в комуникацията си с приятели и членове на семейството. Viber дава свобода в това отношение, защото имате възможност да създадете своите индивидуални стикери. Може да използвате забавни снимки на вашите приятели и да ги превърнете в стикери, които да използвате в чата с тях. Определено ще бъде доста забавно за всеки. 

Как да създадете стикери

Отворете чата с приятел или групата, която е създадена с любимите колеги и отворете полето за стикери в долната лента на екрана на приложението. В най-дясната част ще откриете една иконка наподобяваща плюс (+) и чрез кликване върху нея ще се покажат три различни опции:

  • Пазар за стикери;
  • Създай стикер;
  • Connect Bitmoji (Свързване с Bitmoji), което дава възможност за създаване на аватар, чрез свързване със Snapchat.

Разбира се трябва да изберете опцията за „Създай стикер“.

Изберете наименование за новият пакет от стикери, които ще създавате и след това селектирайте снимките, които ще бъдат използвани. За всяка една снимка имате възможност да премахвате фон, добавяте текст, стикер или просто да нарисувате нещо върху нея (например смешни мустаци като на мускетар). Важно е да знаете, че имате опцията да споделите ново създаденият пакет със стикери с всички потребители на Viber. Това може би няма да бъде много удачно, ако използвате лични снимки. 

Важно е да знаете, че тази статия не е спонсорирана. Решихме да ви запознаем с функциите на Viber, защото смятаме, че ще са ви полезни.

Това са нашите предложения за персонализиране на чат във Viber. Любопитни сме да научим какви са вашите начини за разнообразяване на чатове във Viber? Може да ни напишетe коментар, коя опция използвате или просто да харесате тази статия, за да знаем, че този тип информация е полезна и любопитна за вас, за да предоставим повече подобни за в бъдеще в нашият блог на Flip.bg.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates