Как да изтриеш/деактивираш акаунт в Telegram?

Как да изтриеш/деактивираш акаунт в Telegram?

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Как да изтриеш/деактивираш акаунт в Telegram


 

           Telegram се появи през 2013г.. Приложението беше налично за телефони Apple и други устройства с iOS през август,след това беше готово за изтегляне и на устройства с  Android през октомври.Скоро платформата се превърна в основен конкурент на други приложения за социализиране.

Първо, защото Telegram предлагаше, поне по това време, много повече функции от алтернативите, които си имал. Впоследствие много потребители по света мигрираха от WhatsApp към Telegram, уплашени от новите условия за използване на приложението под егидата на Meta, които влязоха в сила на 15 май 2021 г.


 

           Ако и ти си избрал да преминеш към Telegram и сега по различни причини искаш да се откажеш от този акаунт, означава че си попаднал на правилното място. В тази статия сме подготвили ръководство стъпка по стъпка, което ще ти покаже как да изтриеш или деактивираш акаунт в Telegram.


 

            Ето каква информация те очаква в редовете по-долу:


 

Как да изтриеш акаунт в Telegram на телефон с Android?


 

Как да изтриеш акаунт в Telegram на iPhone?


 

Как да изтриеш акаунт в Telegram от десктоп (компютър, лаптоп, браузър)?


 

БОНУ- Как да изтриеш изпратено съобщение в Telegram?


 

     Как да изтриеш акаунт в Telegram на телефон с Android?

         Ако искаш да изтриеш акаунт в Telegram от телефон, е добре да знаеш, че приложението не предлага тази възможност. Вместо това, може да избереш да деактивираш акаунта си в тази платформа.


 

         Ако използваш телефон с Android, независимо дали говорим за SamsungHuawei или Xiaomi или друг модел смартфон, стъпките, през които ще трябва да преминеш, за да деактивираш акаунта, са същите:


 

  • влез в приложението и кликни върху трите точки вляво, отгоре, след което влез в Settings (Настройки);
  • избери  Privacy and Security (Поверителност и сигурност);
  • в долната част на страницата ще видиш опцията Delete my account (Изтриване на моя акаунт), зададена по подразбиране на 6 месеца;
  • избери след какъв интервал от време, ако не си влизал в акаунта си, той да бъде деактивиран завинаги. Може да избереш една от опциите: за един месец, три месеца, шест месеца ,една година или моментално изтриване на акаунта.


 

          След като избереш желания интервал, спри да влизаш в Telegram и твоят акаунт ще бъде изтрит автоматично, след изтичане на избрания период.

         Как да изтриеш акаунт в Telegram на iPhone?

              Както при телефоните с Android, ако искаш да изтриеш акаунт в Telegram, ще трябва да преминеш отново през поредица от стъпки на твоя iPhone, за да деактивираш окончателно своя акаунт в Telegram. Следователно:


 

  • отвори приложението и отиди на Settings (Настройки);
  • избери  Privacy and Security (Поверителност и сигурност);
  • в долната част на страницата ще намериш опцията Delete my account (Изтриване на моя акаунт), където по същия начин ще трябва да избереш желан интервал, в края на който твоят акаунт в Telegram ще бъде деактивиран. Имаш същите опции, т.е. един месец, три месеца, шест месеца, една година или моментално.

              След като настройката бъде направена, акаунтът ти ще бъде деактивиран и всички съобщения, документи и списък с контакти, свързани с него, ще бъдат изтрити от телефона ти.


 

Sign up for the latest updates

         Как да изтриеш акаунт в Telegram от десктоп (компютър, лаптоп, браузър)?

             Ако опцията, която имаш на разположение за изтриване на акаунт в Telegram от телефон не те устройва, имаш на разположение друга, много по-бърза възможност да направиш това. За целта ще трябва да отвориш любимия си браузър, след което:


 

  • влез в страницата за деактивиране на акаунт в Telegram, предоставена от платформата;
  • попълни телефонния си номер, с който си създал акаунта в Telegram, с префикса отпред (кода за държавата);
  • ще получиш код, съставен от букви и цифри в приложението, който ще трябва да въведеш по-долу, в браузъра, под Confirmation Code (Код за потвърждение);
  • в следващата стъпка ще имаш възможност да обосновеш решението си да изтриеш акаунта в Telegram, но не е задължително да го направиш;
  • кликни върху Delete My Account (Изтриване на моя акаунт), ако си решен да напуснеш платформата.


 

             Всеки път, когато искаш да се върнеш към приложението, може да го направиш без никакви проблеми, като използваш същия телефонен номер или друг.



 

  БОНУС - Как да изтриеш изпратено съобщение в Telegram?

           Ако искаш да изтриеш само съобщение, изпратено в Telegram, а не целия си акаунт, може да направиш това много лесно. Независимо дали си променил решението си, забелязал си правописна грешка или просто твоето съобщение вече не е уместно и искаш да го изтриеш, просто го натисни продължително. Веднага ще се отворят няколко опции, които ще имаш на разположение. 


 

         Горе вдясно ще видиш икона на кошче. Ако я избереш, изпратеното съобщение ще бъде изтрито както за теб, така и за твоя събеседник или за цялата група, на която си го изпратил. Освен това, добрата новина е, че в Telegram информацията This message was deleted не се появява, както в WhatsAppViber или Facebook Messenger.

По принцип, ако никой не го е видял, съобщението все едно не е съществувало.


 

         Ако информацията, която си прочел в тази статия,  е лесна за разбиране и сега знаеш как да изтриеш или да деактивираш акаунт в Telegram, ще се радваме, ако избереш да ни оставиш сърце ( клик върху иконката “сърчице”).


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates