Как да инсталирам приложения от Google Play на телефон Huawei?

Как да инсталирам приложения от Google Play на телефон Huawei?

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Телефоните Huawei са страхотна опция, когато става дума за достъпни смартфони с топ спецификации. Факт е, че Google спря да поддържа устройства на Huawei от 15 май 2019 г., като P30 Pro е последният, който се възползва от Google Mobile Services (GMS). Това може да обезкуражи много потребители да купуват телефон Huawei и би ги накарало да се обърнат към други производители на телефони.


 

Вероятно и вие сте били изкушени от спецификациите на съответен модел, но предпочели да не го купувате, именно защото не искате да се откажете от приложенията, които знаете, че можете да намерите в Google Play. Имаме добри новини за вас! Не е необходимо да използвате Samsung или друг телефон, който поддържа GMS, защото приложенията от Google Play могат да се инсталират и на по-новите модели на Huawei!


 


 

В тази статия сме подготвили за вас методите, чрез които можете да изтеглите всяко необходимо приложение на Huawei, обикновено достъпно само в Google Play. Ето колко лесно можете да го направите!


 

Метод #1


 

Проверете в App Gallery за да разберете дали приложенията, от които се нуждаете вече са налични и готови за изтегляне. Например определени приложения на банки в България също са достъпни в магазина на Huawei, така че всичко, което трябва да направите е да ги изтеглите на телефона си директно от App Gallery.


 

Метод #2


 

В случай, че приложението, което търсите не е налично в App Gallery може да отидете на официалния му уебсайт, чрез браузъра на вашия телефон Huawei. Много от платформите използват изскачащи (pop-up) съобщения или имат секция, където ви канят да изтеглите приложението на телефона си. Така може да използвате директна връзка,  както например процедират сайтове за социални медии като facebook.com, сайтове на доставка на храна и продукти, магазини за дрехи и т.н.


 

Ако и така не успеете да намерите опцията да изтеглите приложението на телефона си директно от официалния уебсайт, то тогава вижте информацията, която сме ви подготвили в следващата стъпка.


 

Метод #3


 

Използвайте Petal Search! 

Petal Search е интегрираната комуникационна система на Huawei, която ще ви отведе до всякакви приложения. Реално това е търсачка за приложения, която интегрира и други функции, без да изглежда по-различно от стандартния браузър.


 

Ако искате да се насладите на всички приложения под егидата на Google (GmailYouTubeGoogle Drive и т.н.) на едно място, най-доброто решение, което може да вземете е да изтеглите на телефона си GSpace, т.е. Google Space


 

Единственото приложение, което в момента не работи перфектно на по-нов телефон Huawei от поколение P30, изглежда е Google Maps. Въпреки, че можете да го изтеглите, Google Maps няма да бъде стабилно приложение. Алтернативата е да изтеглите Waze на телефона си при нужда от карти и/или навигация. Това приложение ще ви помогне да намерите и най-малко натоварения маршрут до вашата дестинация.





 

Защо Google се отказа от поддръжката на Huawei – историята накратко.


 

Кратката версия, която може да ви помогне да разберете защо Google спря поддръжката за устройства на Huawei е, че май 2019 г. беше периода, в който китайската компания беше готова да детронира Samsung и да поеме титлата на най-големия производител на телефони в света, но без конкретни доказателства беше обвинена, че използва продуктите си за да шпионира други държави. Не толкова добра новина имайки предвид близките връзки на компанията с китайското правителство.


 

Доналд Тръмп, президентът на Съединените американски щати към този момент, реши да обяви на Huawei, заедно с други китайски компании, че забранява бизнеса между тях и всяка друга американска организация. Huawei внезапно осъзна, че вече няма право да работи с Google, Qualcomm или Intel, което означава, че P40 Pro и останалите модели, които се появиха на пазара по-късно, бяха доставени на потребителите без предварително инсталирани приложения на Google.


 

След като Huawei беше забранен в Америка, компанията трябваше основно да преосмисли начина, по който създава и лансира смартфони. Но това не му попречи да се задържи на върха на най-добрите производители на мобилни телефони в света.


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates