iPhone 13 (СНИМКА+ВИДЕО)  цена, цветове, памет, батерия

iPhone 13 (СНИМКА+ВИДЕО) цена, цветове, памет, батерия

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

 Ето как изглежда iPhone 13 (СНИМКА+ВИДЕО) – 

      цена, цветове, памет, батерия и други подробности!

 

              Най-новият  модел телефон на AppleiPhone 13 - беше пуснат на пазара на 14 септември 2021г. Пропуснал си  събитието и предаването му на живо,  нямаш търпение да гледаш видеопрезентацията на най-новия смартфон на Apple, или  просто искаш да научиш само няколко подробности за устройството - ние сме тук, за да опростим нещата за теб!

 

            В тази статия сме събрали цялата информация, която  ти е необходима, ако се чудиш струва ли си  да си купиш iPhone 13, или предпочиташ да избереш iPhone 12iPhone 11 или по-стар модел на Apple, още повече, ако бюджетът ти не е настроен за нова инвестиция!

 

 

            Ето какво трябва да знаеш за iPhone 13.

 

Цена на iPhone 13 - колко струва най-новият телефон на Apple?

Как изглежда iPhone 13? (дизайн и дисплей)?

iPhone 13- цветове.

iPhone 13 – камери.

iPhone 13 - памет/хранилище.

iPhone 13 – батерия. 

Кога iPhone 13 ще бъде наличен във Flip.bg?

цена на iPhone 13



 

         Цена на iPhone 13 - колко струва най-новият телефон на Apple?

 

          Чудиш се  колко струва iPhone 13 – тогава е добре  да знаеш, че засега цените, които ще разбереш, са приблизителни и се основават на модела, следван от румънските търговци на дребно за пуснатите преди него модели iPhone

 

           За да разбереш принципа, на който разчитахме при приблизителното определяне  цените на iPhone 13, нека сравним ситуацията с тази, при пускането на iPhone 12.

           Тогава, през есента на 2020г., беше обявено, че iPhone 12 ще струва 799 долара за варианта с 64 GB вътрешна памет. Моделите със 128GB и 256GB, съответно, щяха да струват повече от това. Това означава, че за iPhone 12 обявената от Apple цена е била около 1400 лева. 

 

 

 

 

Цените на серията iPhone 12 iPhone 12 mini, iPhone 12iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max) ще бъдат запазени и за следващото поколение смартфони, т.е. iPhone 13.

 

              Прогнозите за цените се сбъднаха, тъй като представители на Apple обявиха, че при пускането си на пазара iPhone 13 ще струва съответно 699 долара (за версията mini), 799 долара (за базовия модел - iPhone 13), 999 долара (за версията Pro) и 1099 долара (за Pro Max). Имай предвид обаче, че към тези цени ще бъдат добавени таксите, събирани от магазините за електроника. 

Освен това може да се  намери и вариант с 512 GB вътрешна памет за базовия модел iPhone 13, така че цената на устройство с тази спецификация се очаква да мине 2000 лева. 

 

 

design iPhone 13 - източник: LeaksApplePro/Vova LD



 

Sign up for the latest updates

          Как изглежда iPhone 13? (дизайн и дисплей)?

 

 

         iPhone 13 има същите четири размера като iPhone 12. Дисплеят на iPhone 13 mini е с размер 5,4 инча, на iPhone 13 - 6,1 инча, на iPhone 13 Pro - 6,1 инча и на iPhone 13 Pro Max - 6,7 инча

 

        Слуховете, че Apple ще се откаже от iPhone 13 mini, защото предишният iPhone 12 mini се продава по-зле от очакваното, не се сбъднаха. iPhone 13 mini ще бъде достъпен за всички,  предпочитащи по-малък телефон. 

Освен това слуховете  посочиха, че iPhone 13 ще има много по-малък прорез на дисплея, отколкото досегашните модели, което е особено добра новина за потребителите на съдържание в телефона. Този път изтичането на информация беше реално.

Sign up for the latest updates

 

 

 

Sign up for the latest updates

           Цветове на iPhone 13!


 

            Цветовете, от които може да избираш, ако искаш да си купиш iPhone 13, са червен, бял, черен, син и бледорозов. Същите нюанси ще бъдат налични и за iPhone 13 mini.

 

iPhone 13 mini и iPhone 13 цветове

 

Ако си изкушен от характеристиките на iPhone 13 Pro, добре е да знаеш, че цветовите варианти ще бъдат сив, златен, сребърен и син, които са налични и за  iPhone 13 Pro Max.

 

Цветове на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max


 

 

         iPhone 13 – камери! 


 

          Що се отнася до камерите, няма разлика между тези, монтирани в iPhone 12, и тези, които идват с iPhone 13. Става дума за едни и същи два обектива (за базовата версия на телефона, т.е. не за моделите Pro или Pro Max), всеки с резолюция 12 МР

          Що се отнася до видеото, спецификациите остават същите, като при iPhone 12. По-конкретно, камерите на iPhone 13 ще могат да снимат в 4K при 24/30/60 кадъра в секунда. Единственото подобрение в тази глава изглежда е кинематографичната функция, която ще ти позволи да сменяш фокуса от един герой на друг в реално време, т.е. по време на записа, както може да видиш в следващия клип.

Между нас казано, тази спецификация отдавна е налична в други телефони, пуснати от конкурентите на Apple, като например Samsung Galaxy Note 9

 

             Няма подобрение и на селфи камерата, Apple запазва 12-мегапикселовия обектив, който може да снима в 4K при 24/25/30/60 кадъра в секунда, и за модела iPhone 13.

 

 

макет iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro - източник: Unbox Therapy/YouTube


 

Sign up for the latest updates

         iPhone 13 - памет/място за съхранение!


 

         Мястото за съхранение на iPhone 13 може да варира от 128GB до 512GB в зависимост от твоите предпочитания или нужди. За вариантите Pro и Pro Max капацитетът на паметта ще достигне до 1TB, както се очакваше от слуховете, за които пишем от април насам.

 

 

             iPhone 13 – батерия!



 

             Искаш да научиш повече за капацитета на батерията на iPhone 13, добре е тогава  да знаеш, че представителите на Apple удържаха на думата си, когато обявиха, че ще пуснат телефон с по-издръжлива батерия от тази на по-стария iPhone 12. По-конкретно, изглежда, че батерията на iPhone 13 mini ще издържа час и половина повече от тази на iPhone 12 mini

             Батерията на iPhone 13 също ще бъде издръжлива, с достатъчно енергия, за да поддържа до два часа и половина активност на телефона в допълнение към батерията на iPhone 12. iPhone 13 Pro ще има батерия, която ще издържа до час и половина повече от батерията на iPhone 12 Pro, а батерията на iPhone 13 Pro Max ще може да захранва телефона до два часа и половина по-дълго от тази, монтирана на iPhone 12 Pro Max

              Ето с каква батерия ще бъде оборудван всеки от моделите от поколението iPhone 13 и по какво се различават те от телефоните на Apple, пуснати на пазара преди година:

 

Модел телефон

Капацитет на батерията

По-добра батерия от модела за 2020 г. с


 

iPhone 13 mini


 

2.438 mAh


 

9%

iPhone 13

3.240 mAh

15%

iPhone 13 Pro

3.125 mAh

11%

iPhone 13 Pro Max

4.373 mAh

18,5%

Sign up for the latest updates

 

 

            Кога iPhone 13 ще бъде наличен във Flip.bg?


 

            Непрекъснато се стремим да ти предлагаме най-добрите телефони в Flip.bg и обновяваме наличностите си всеки ден. iPhone 13 най-вероятно ще се появи след 4-6 месеца от момента на пускането му на пазара, така че трябва да почакаш малко, преди да може да си купиш iPhone 13 на намалена цена във Flip.bg

 

           Междувременно може да се насладиш на значителни намаления на десетки други модели телефони, така че кликни върху бутона "Купи", по-горе, и виж какви оферти сме ти подготвили!

 

           Какво мислиш, примамлив ли е новият iPhone 13 за теб? Би ли го купил за себе си? 

 


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates