Инсталирайте WhatsApp на телефон с две SIM карти

Инсталирайте WhatsApp на телефон с две SIM карти

Публикувани от Fadia Hirtan
на 05.01.2023

Вашият телефон Dual SIM ли е - една карта за работа, а другата е лична? Това означава, че бихте предпочели да можете да разграничите служебните разговори от тези с приятели.

Ако сте любопитни да разберете как можете да използвате два акаунта в WhatsApp на един и същи телефон, то тогава сте попаднали на правилното място. В редовете по-долу ще намерите малко ръководство, с помощта на което ще разберете как да инсталирате WhatsApp на телефон с две SIM карти и то стъпка по стъпка.

Ето какво трябва да направите, за да имате два акаунта в WhatsApp на един и същи телефон.

Инсталирайте приложението WhatsApp от Apple или Google Store

Независимо дали сте фен на телефоните на Apple или предпочитате да използвате Android, Samsung или Huawei, изтеглете WhatsApp от магазина за приложения на всяка операционна система.

Отворете приложението и регистрирайте основния си номер, като следвате стъпките, предпставени от WhatsApp.

Отидете на настройките на телефона

Ако вече имате инсталирано приложението, пропуснете горната стъпка и отидете директно в настройките на телефона си.

Търсете думата „DUAL“

Потърсете думата "dual" с функцията за търсене, която ви доближава една стъпка по-близо до намирането на дубликата на приложението WhatsApp. Кликнете върху „Двоен месинджър“ (Dual Messenger), както виждате на изображението по-горе.

Sign up for the latest updates

Изберете WhatsApp от списъка с приложения

Веднага след като преминете към тази стъпка, ще се отвори ново меню, от което можете да изберете приложението WhatsApp, което ще дублирате на телефона си. Така че кликнете върху него.

Инсталирайте дублиращото се приложение

След като кликнете на WhatsApp ще видите съобщението, което ви уведомява, че дублиращото се приложение е инсталирано в телефона ви.

Конфигурирайте приложението

Ще преминете през същите стъпки, както при първото инсталиране на WhatsApp на телефона си. Само този път внимавайте да въведете втория телефонен номер, който искате да използвате, за да дублирате приложението. Следвайте стъпките описани от WhatsApp и изберете настройките, които ви интересуват.

Ако телефонът ви няма функцията Dual App / Clone / Twin App, можете да опитате да използвате два акаунта в WhatsApp на един и същи телефон, като изтеглите приложението Multiple Accounts: Dual Accounts & Parallel Space или, по-просто, Parallel Space.

Въпреки това е добре да знаете от самото начало, че приложението е пълно с реклами, които може да ви дразнят.

Sign up for the latest updates

Защо да използвате два акаунта в WhatsApp?

Може би се чудите защо бихте избрали два акаунта в WhatsApp на един и същи телефон, вместо само един? Отговорът е лесен.

Ако предпочитате да запазите активна настройката и да бъдете виждани онлайн, т.е. всички да виждат, когато сте били онлайн (финкцията “последно видян” /last seen), вероятно през уикенда сте били обезпокоени поне веднъж от колега, когато сте се наслаждавали да почивката си. Или може би не сте искали да се показва, че сте онлайн в деня, в който сте си взели болничен само за да може да се наспите.

С инсталирането на две приложения WhatsApp на един и същи телефон неприятните ситуации, описани по-горе, ще бъдат напълно избегнати.

Използвате ли телефон с две SIM карти?

(симулацията по-горе беше направена на телефон Samsung, т.е. от Android. Ако не можете да инсталирате WhatsApp на телефон с две SIM карти от Apple, моля, напишете ни коментар и ние ще ви обясним как можете да използвате два акаунта WhatsApp на едно и също устройство iPhone.

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates