Дали  телефонът ми  e  все  още  в гаранция, ако…

Дали телефонът ми e все още в гаранция, ако…

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024

Вероятно  поне веднъж си се питал какво представлява гаранцията на телефона, т.е. искаш да знаеш какво покрива гаранцията, която получаваш за  смартфон,  закупен от Flip.bg.  Уверяваме те - попаднал си на правилното място!

         ВАЖНО! Информацията, която ще прочетеш по-долу, е била валидна към момента на публикуване на тази статия. За най-актуална информация, относно гаранцията, която предлагаме за телефоните, моля, запознай се с нашите  „Общи условия”, които важат за всички телефони, продавани на сайта. 

         В случай, че нямаш търпение да прочетеш всички  „Общи условия”, при които работим, преди да стигнеш до раздел „Гаранции”, ние ти предлагаме   улеснение  и  в статията  отговаряме на най-често задаваните въпроси относно гаранцията на телефона, независимо дали е iPhoneSamsung или Huawei

 

        Ето какво може да те заинтригува:

 

        Остава ли телефонът ми в гаранция, ако го изпусна?


 

        Телефонът е вероятно най-често използваният предмет. Вземаме го навсякъде със себе си, използваме го, когато сме вкъщи или на почивка, когато се храним, когато спортуваме, играем игри или искаме да научим последните новини. Държим го близо до себе си, когато спим, и той е първото нещо, което докосваме, щом се събудим. 

 

Затова  е твърде  голям рискът, телефонът да ни се изплъзне от ръцете. В такъв случай ти  препоръчваме  да не използваш смартфона си  без защитен калъф и покритие,които намаляват  значително  възможността от счупване  на устройството, ако то се „приземи” върху твърда повърхност. Дори телефонът  ти да изглежда безупречно отвън  след тежко падане  -  може да е претърпял вътрешни повреди!

 

          Злоупотребата и неправилното боравене с него не се покриват от гаранцията на Flip.bg, така че няма да можем да съдействаме за ремонт, ако изпуснеш телефона си.

 

          Остава ли телефонът ми в гаранция, ако счупя екрана?


 

          Изпускаш  телефона си  и  се  счупва екранът -  гаранцията  на Flip.bg не покрива ремонта!  Получената  при закупуването на телефона гаранция, не покрива телефони, които са били подложени на физическо въздействие на твърди повърхности, като например падане или удар. 

 

          Всъщност никой производител на телефони няма да може да ти предложи гаранция за ситуации, в които по невнимание си изпуснал и счупил устройството си. Затова бъди много внимателен, когато работиш със смартфона си  и преди всичко - не го използвай без калъф и защитно фолио!


 

Sign up for the latest updates

 

         Важи ли все още гаранцията за телефона ми, ако падне във водата?


 

        Изпускаш телефона си във вода  -  гаранцията на Flip.bg няма да покрие необходимите ремонтни дейности! Добре е да знаеш, че нито Apple, нито Samsung, нито който и да е друг производител на телефони ще ти даде гаранция, ако устройството ти влезе в контакт с вода или друга течност, умишлено или случайно. 

 

         Остава ли телефонът ми в гаранция, ако бъде откраднат?


 

          Не!  Гаранцията на Flip.bg  не покрива възстановяването на щети, ако закупеният от теб   телефон  е откраднат! В такива случаи може да сключиш застраховка на устройството си. 

 

Непрекъснато полагаме значителни усилия, за да проверяваме дали телефоните са обявени за откраднати, изгубени или с неизплатени абонаментни плащания в някоя база данни. Въпреки това има ситуации, в които предаденият ни телефон изглежда наред в момента на продажбата, само че IMEI номерът е в черния списък. 

 

       В  такъв  случай ще се опитаме да ти предложим телефон, който е идентичен, или възможно най-близък до този, който си закупил от нас.Ако това не е възможно, ние ще трябва да ти възстановим парите, а ти ще трябва да ни върнеш телефона във вида, в който си го получил, за да можем да го предадем на властите.

 

Sign up for the latest updates

           Остава ли телефонът ми в гаранция, ако го поправя сам?


 

            Телефони, които са били отваряни, ремонтирани или обработвани от трети страни или компании, губят своята гаранция. Телефоните, които може да закупиш от Flip.bg, са внимателно проверени и ремонтирани, когато е необходимо. 

 

Нашите специалисти постоянно се грижат за състоянието на смартфоните, които предлагаме за продажба. Затова ние предлагаме 24-месечна гаранция за всеки телефон в сайта,защото сме уверени, че техниците на Flip.bg са много отговорни към това, което правят. 

 

              Ако занесеш телефона си в сервиз или се опиташ да го поправиш сам, гаранцията на Flip.bg ще бъде прекратена! 

 

 


 

              Инсталирането на неоторизиран софтуер на телефона, инсталирането на неофициална или  бета-операционна система, държането му на слънце или излагането му на екстремни температури също може да доведе до загуба на гаранцията на телефона

             Добре е също така да се знае, че батериите са консумативна част от телефона, чиято гаранция е три месеца от датата на закупуване. Използването на зарядни устройства и кабели за зареждане или пренос на данни, различни от официалните зарядни устройства на производителя или аксесоарите, обявени за съвместими от производителите на телефони, ще доведе до повреда на батерията на телефона ти. Поради това не препоръчваме използването на неоригинални зарядни устройства  или неоригинални кабели. 

              Надяваме се, че този материал ти е помогнал да разбереш как работи  Flip.bg  и  какво покрива!

 

 


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates