8 неща, които може да правиш в  Telegram, но не и в  WhatsApp

8 неща, които може да правиш в Telegram, но не и в WhatsApp

Публикувани от undefined undefined
на 31.05.2024


 

             Или, по-точно, защо Telegram е много по-готин от WhatsApp? Да, WhatsApp продължава да бъде топ приложение за съобщения с над два милиарда потребители по целия свят. Въпреки това, проблемите, които има приложението след актуализацията за поверителността, както и някои ограничения на WhatsApp, дадоха повод за размисъл на много хора, които избраха да „мигрират” към Telegram.


 

              Ето само някои от функциите на това приложение, които може да те убедят да забравиш за WhatsApp!


 

  Може да изтриеш получено съобщение, без получателят да знае.


 

            Ако си размислил относно съобщение, което си изпратил в Telegram, винаги може да изтриеш това, което си написал. Разбира се, може да направиш това и в WhatsApp, но ще останат „следи“. Говорим, разбира се, за това съобщение “Това съобщение беше изтрито”, което понякога носи повече вреда, отколкото полза и дори е възможно да породи неприятна дискусия или лека форма на параноя. Всичко ще започне с  "Какво изтри?" и сме сигурни, че знаеш какво следва.


 

   Може да редактираш вече изпратени съобщения.


 

           WhatsApp може най-много да мечтае за такава функция, на която потребителите на Telegram вече се радват. Ако си забелязал грешка в това, което си написал, или просто искаш да промениш изпратеното съобщение по някакъв начин, може да го направиш много лесно, като натиснеш продължително върху вече изпратеното съобщение. В горното меню на чата ще видиш символа на химикалка, който може да избереш, и да пренапишеш съобщението - този път правилно.


 

        Може да използваш приложението на настолен компютър/лаптоп без телефон.


 

             Както вероятно вече знаеш, WhatsApp Web работи само ако имаш телефона си под ръка. Това условие не важи и за Telegram, където уеб приложението работи безупречно, без присъствието на телефон. Така че, може да продължиш разговора, започнат по телефона, с помощта на лаптопа, докато телефонът се зарежда в друга стая. Единственото условие е да влезеш в Telegram Web за първи път с телефона си, от който ще трябва да сканираш  QR код.


 

Sign up for the latest updates

                   Може да изпращаш тихи съобщения.


 

           Знаеш, че приятелят, на когото искаш да изпратиш съобщение, е на важна среща, или е минало полунощ и искаш да си сигурен, че няма да го събудиш? Telegram има и функция за изпращане на съобщения без известия. По този начин получателят може да види какво си му изпратил веднага, щом се събуди, или когато приключи работа. За да използваш тази функция, натисни продължително бутона “Send” и избери “Send without sound”.


 

                   Може да планираш съобщенията.


 

           Не по-малко  чудесна е функцията “Schedule message”, която ти позволява да избереш конкретна дата и час, за да изпратиш желаното съобщение. По този начин не е нужно да настройваш напомняния на телефона, или да се опитваш да запомниш нещо,а просто  да настроиш кога съобщението да бъде изпратено към получателя. Подобно на тихите съобщения, може да изпратиш планирано съобщение чрез продължително натискане на  “Send”.


 

        Може да изпращаш съобщениякоито ще пристигнат когато получателят е онлайн.


 

            Ако трябва да изпратиш нещо, но не е спешно, то, твоето съобщение може да бъде изпратено тогава, когато получателят е онлайн. Това може да го направиш отново, чрез продължително натискане на бутона “Send” и след това  “Send When Online”.  Може би искаш да изпратиш съобщение за добро утро,или просто не искаш да  притесняваш получателя! Каквато и да е твоята мотивация, трябва да признаеш, че тази функция е полезна.



 

Sign up for the latest updates

       Може  да бъдеш видян онлайн само от любимите си контакти.


 

          В WhatsApp имаш само три опции за показване на твоето онлайн присъствие. Може да избереш да уведомиш всекиго, кога последно сте били онлайн, само вашите контакти или никого. В Telegram ще може да създадеш списък с контакти, които няма да виждат твоя  статус  “Last seen”.


 

                  Може   да създадеш таен чат.


 

          Ако искаш да споделяш мнения, които са поверителни, може да създадеш “Secret chat” с контакт от твоя списък, където може да си сигурен, че нито едно  съобщение, което споделяш със събеседника си, няма да види “бял свят”. Съобщенията от този таен чат няма да могат да бъдат препращани и правенето на екранни снимки  няма да е възможно.


 

            Това са осемте неща, които можеш да правиш в Telegram, но не и в WhatsApp! Ти знаеш ли други?


 

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates