Google Maps: Как да изтеглиш карти на телефона си, за да ги използваш, когато нямаш интернет (офлайн)?

Google Maps: Как да изтеглиш карти на телефона си, за да ги използваш, когато нямаш интернет (офлайн)?

Публикувани от Iulia Nicolaie
на 15.04.2024

През последните години телекомуникационните компании все повече разширяват зоните си на покритие, но все още има райони, в които сигналът е слаб или не достига. Така реално може да се окажеш в ситуация, при която, ако си в движение, да нямаш интернет на телефона си. А когато районът, през който пътуваш, е непознат за теб, това може да е по-неприятно, отколкото може да си представиш.

Добрата новина е, че имаш възможност да се подготвиш вкъщи, или на мястото за настаняване и в най-добрия случай да използваш Wi-Fi. Така ще имаш свалени на телефона си картите, от които се нуждаеш, за да откриеш забележителностите, включени в списъка ти със задачи за твоята почивка.

Събрахме цялата информация за картите, от които вероятно се нуждаеш, и които би могъл да изтеглиш на телефона си.

Ето какво ще откриеш по-долу:

  • Защо да свалиш карти в телефона си, за да ги използваш офлайн?
  • На кои телефони може да изтеглиш карти от Google Maps?
  • Колко карти можеш да изтеглиш в телефона си?
  • Как се изтеглят карти от Google Maps, за да се използват, когато нямаш достъп до интернет?

Защо да свалиш карти в телефона си, за да ги използваш офлайн?

Освен в гореспоменатата ситуация, когато оставаш без интернет, при други обстоятелства много полезни се оказват изтеглените в телефона карти.

Става дума за случаите, когато си извън страната. Вероятно вече знаеш, че роуминг услугите, независимо дали са на предплатена карта или на абонамент, са доста скъпи.

Дори ако си избрал допълнителна опция за роуминг на картата си, вероятно вече си забелязал, че ползите изчезват по-бързо, отколкото очакваш.

А ако използваш абонамент, може би се страхуваш от допълнителните разходи, които ще трябва да платиш в края на почивката си.

Ето защо изтеглянето на карти от Google Maps би било чудесна възможност за джоба ти!

 

 

На кои телефони могат да се изтеглят карти от Google

Sign up for the latest updates

Maps?

Отговорът на този въпрос, накратко, е: „На всеки телефон, на който е изтеглено приложението Google Maps.” Така че независимо дали използваш iPhone, Samsung или Xiaomi, единственото изискване,за да ползваш офлайн карти,макар и да е излишно да се напомня,е че трябва да имаш изтеглено приложението Google Maps на телефона си.

Може би също е излишно за напомняне,но трябва да се спомене и изискването,че в телефона ти трябва да има достатъчно налично пространство за съхранение.

По-конкретно, много зависи от това колко карти трябва да изтеглиш. Добре е да знаеш, че пространството, което ще заеме една карта, изтеглена от Google Maps, може да достигне до 2 GB. Колкото и да е близък районът, до който искаш да стигнеш,дори и в рамките на един град, толкова повече място ще ти е необходимо, за да изтеглиш тази карта.

С други думи, колкото „по-натоварен" е районът, от който се интересуваш, толкова по-голяма ще бъде картата, изтеглена в телефона ти, така че тя ще заема повече място в паметта на устройството ти.

Колко карти може да изтеглиш в телефона си?

Отговорът на този въпрос зависи пряко от капацитета за съхранение на телефона ти. По принцип, колкото по-обемна е вътрешната памет на устройството, толкова повече карти можеш да изтеглиш в телефона си.

Нашето предложение обаче е да поддържаш смартфона си в добро състояние. Няма смисъл да съхраняваш карти, които вече са използвани и не и не са ти нужни, като това място за съхранение може да бъде заето например със снимки или клипове от твоята почивка.

Така че след всеки ден, в който си се наслаждавал на предимствата на офлайн картата в телефона си, би било добре да я изтриваш и да освобождаваш място за следващата си ваканционна дестинация.

 

 

Как всъщност да изтеглиш карти от Google Maps, за да

Sign up for the latest updates

ги използваш, когато си офлайн?

По-горе в статията предложихме да се свържеш с Wi-Fi мрежа с добър сигнал,след което следвай стъпките по-долу, за да изтеглиш карти от Google Maps в телефона си:

  • Отиди в приложението Google Maps;
  • Докосни в горния десен ъгъл профилната си снимка в приложението;
  • Щракни върху “Офлайн карти”;
  • Избери "Изберете собствена карта";
  • Избери областта, която те интересува, като използваш два пръста. В долната част на екрана ще видиш колко място ще ти е необходимо, за да изтеглиш картата на телефона си.

Докато избраната карта се изтегля в телефона ти, може да избереш да изтеглиш нова или да изчакаш, докато желаната от теб карта стане готова, за да ти помогне да намериш най-интересните маршрути или забележителности.

Всичко, което трябва да направиш, за да използваш изтеглените карти на телефона си, е да влезеш отново в приложението и да потърсиш любимата си дестинация, както обикновено. Дори и да нямаш достъп до мрежата, Google Maps ще покаже маршрута ти, сякаш си онлайн.


И така,след като те информирахме колко лесно е да изтеглиш карти от Google Maps на телефона си, които след това може да използваш, дори когато си офлайн, би ли ни казал честно за коя дестинация за почивка си мислеше, докато четеше статията? 😁

Дял:

twitter
facebook
linkedin

Sign up for the latest updates