На аванта! Стефан Димитров се вози в метрото без билет, ето защо

0

- Advertisement -

Стефан Димитров не е от знаменитостите, които щъкат със скъпи лимузини из София. Легендарният композитор се придвижва из столицата пеш или с такси, а понякога и с метрото. В градския транспорт той се вози без билет, но не е гратисчия. Правото да пътува безплатно в подземната железница, трамваите, тролеите и автобусите той получи преди около две години, когато СОС го отличи с титлата „Почетен гражданин“.

Онзи ден маестрото хлътна в метрото откъм бул. „Черни връх”. От станция „Европейски съюз” до ул. „Витошка”, където е домът на Стефан и съпругата му Богдана Карадочева, разстоянието не е дълго, но хладната и дъждовна есен не е подходяща за разходки под открито небе – затова хитмейкърът предпочете да използва влака. Преди да стигне до перона гениалният музикант мина през магазинче в подлеза и си купи оттам бърза закуска.

Облечен изцяло в тъмни дрехи – панталони, пуловер и дебела шуба, Димитров внимателно разгледа асортимента на павилиона и чак тогава направи своя избор. Той взе от рафтовете кутия с шоколадови бисквити и отиде на касата, за да я плати. Сметката му беше скромна – 2,50 лв.

И в магазина, и в самата метростанция, Стефан спазваше стриктно противоепидемичните мерки. Авторът на стотици евъргрийни покри лицето си с предпазна маска още преди да слезе под земята, пише „Уикенд“.

Прегледана: 22330

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече