Хищната хиена Петра стана художник! Прави първа изложба у нас

0

- Advertisement -

Петра, изпълнителката на „Хищна хиена”, „Командира” и още няколко чалга хита от средата на 90-те, от години живее в Кипър, където е щастливо задомена за милионера Джими. Певицата обаче винаги е държала здраво стисната четка в ръце. Още като дете тя рисува – предимно пейзажи. Голямата й мечта е да запише гимназия по изобразително изкуства, каквото в родния й град Хасково няма.

Поради тази причина иска да отиде в Пловдив или в Казанлък, но майка й е строга – не я пуска под предлог, че е твърде малка, за да се оправя сама. Така популярната блондинка се отдава на сериозните науки, чуждите езици и се реализира в областта на музиката.

„Писаха смешни неща – Зуека ме бил вдъхновил да рисувам. Моето вдъхновение дойде, когато бях на 5 годинки. В хола ни имаше картини от моята баба Петра, която е рисувала уникално добре. Вероятно съм взела дарбата й. Баща ми също рисува. Ходих на уроци, защото ученето в гимназия ми се размина. Попадала съм на много добри преподаватели и рисувам значително по-добре от Зуека. Моята слабост са пейзажите. Аз имам фото памет. Видя ли нещо, го запечатвам, а след това възпроизвеждам в най-малки детайли върху платното.

Рисувам и в стил флуид арт, реализъм, сюреализъм, интериорни картини, които са хит в момента. Подарявала съм доста от работите си на приятели. От миналата година ми се върти в главата идеята да направя изложба в Хасково. Тогава заради ковид ситуацията нещата не ми се получиха. Тази година ще подредя творбите си преди Коледа. Вече изпратих 50 от тях в България. Зарекла съм се половината от сумата да отида за благотворителност към Ковид-отделението на хасковската болница”, обяснява пред „Уикенд” Петра.

Изпълнителката вече преговаря с няколко галерии. Имало вероятност към изложбата й да се прибавят и творби на голямата й дъщеря – Аделина. Романтика, цветове и изящество лъхало всяка картина на Петра.

Прегледана: 73960

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече