Печалбарка! Кандидат-премиерката Антоанета Стефанова дава „златни” уроци по шахмат!

0

- Advertisement -

Предложената за премиер на България от Слави Трифонов Антоанета Стефанова дава онлайн уроци по шахмат на начинаещи и напреднали. Клубът, който тя ръководи заедно с екипа си, „Чес лайънс“ провежда консултации и досега като цената за един час разучаване на стратегии за победа на шахматната дъска е цели 80 евро, сочи справка на сайта на тима. Това пише „Уикенд” в последния си брой.

Частните занимания се провеждат в платформата „Зуум“ заради пандемичната обстановка, като по наша информация учениците на гросмайстор Стефанова са предимно чужденци. Освен това тя събира участници и за летни лагери, като миналата година таксата за участие е била 49,90 евро и е била супер промоционална – за цели 6 часа онлайн обучение.

Стефанова преподава единствено в неделя, при това в определен следобеден интервал, в който е предвидила уроците на трима свои възпитаници. Така, ако например, всички недели от предстоящия месец май бъдат запълнени от желаещи да научат тънкостите на шаха, блондинката ще спечели 1200 евро. Тя работи със съпруга си – друг наш прочут спортист – Иван Чепаринов, който също води курсове, но е доста по-свободен от жена си като график.

Дъщеря им Мелисандра вече е на „ти“ с дъската, но миналата година татко й разкри, че предпочита да я тласне към тениса или плуването. Името е избрано по Интернет, а чак впоследствие шахматистите ни научили, че така се казва и героиня от култовия сериал „Игра на тронове”. „Даже имахме колебания дали да се откажем, защото ни питаха кака така ще я кръщаваме на червена вещица. Но на нас много си ни харесва това име”, разказа Антоанета Стефанова преди година.

Прегледана: 63564

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече