Фаталната Юлия от „Братя” пее и пише стихове! Актрисата Лора Христова дъщеря на дипломати!

0

- Advertisement -

Лора Христова е наследница на артистичен род. Тя е дъщеря на дипломати и е прекарала половината от живота си зад граница. Сред предците й има оперни певци, поети, художници, актьори, каскадьори. Неин родственик е актьорът Петко Карлуковски, получил по времето на соца званието „заслужил артист”. Той изиграва Боримечката в кино версията на „Под игото” от 1952 г.

Участва в класически български черно-бели ленти като „Тютюн” и „Любимец 13”, играе в трупите на Военния и Народния театър. Любимият й дядо Христо пък е бил директор на кино продукции през 60-те и 70-те години на миналия век. Като малка Лора сядала с него пред пишещата му машина и заедно измисляли приказки, които след това момичето играело пред роднини и приятели. Това са първите роли на Лора. Още тогава тя е различна от своите връстници. Вместо да играе с другите деца, предпочита да е с възрастните, да слуша техните разговори или да чете.

Като дипломати родителите й постоянно сменят адреса си, а момичето пътува заедно с тях. Заради това то трудно създава трайни приятелства с връстници, но пък хоризонтът му се разширява и това се отразява във всичко, което прави.

Днес Лора е на 22 години. 10 от тях е прекарала зад граница – предимно в Турция. Понеже е трудно да й намерят българско училище в чужбина, родителите й я записват в училищата на посолствата на Руската федерация. Така момичето от малко започва да говори идеален руски. Именно този език, който е непознат за повечето млади хора на нейната възраст в страната ни, е една от причините да получи ролята на Юлия в „Братя”. Героинята е част от миналото на Денис Топал в Украйна и се налага да говори езика на Пушкин, пише ‘Уикенд“.

Когато е в 8-и клас, Лора избира висшето училище, в което ще учи – Държавния университет по култура и изкуства в Санкт Петербург. Влюбва се в него по време на училищна екскурзия в Русия. „Разхождах се по Нева и през три сгради от Ермитажа видях този университет. Веднага разбрах, че това е моето място”, споделя младата дама. Първото, с което вузът я пленява, е красивата сграда, в която се помещава – бивша царска резиденция. Но много по-ценни са срещите с преподавателите там – едни от най-големите творци на световния театър.

Сред тях е заслужилият артист на Русия Владимир Александрович Тике, възпитаник на Борис Зон, който пък е считан за един от най-добрите ученици на самия Станиславски. „Имах щастието да видя и науча много, да пия от извора, да се срещна с неповторими творци, но за всичко това си има цена. Много от колегите ми напуснаха още в първи курс, не издържаха на ритъма, безсънието, физическото и емоционалното натоварване”, спомня си момичето в едно от все още малкото си интервюто, откакто се е върнало в България. Лора е единствената чужденка в класа си в Санкт Петербург. В началото останалите я приемат хладно и с недоверие. За четири години в университета обаче колегите й стават като нейно второ семейство

Но тя никога не е крояла планове да остава в Русия за постоянно и да гради кариера там, въпреки че възможностите за развитие, които тази огромна страна може да й предложи, са много по-големи от тези в България. След като се дипломира, младата актриса се връща в родината си. Признава, че й е трудно, защото няма никакви контакти, но постепенно започва да прави впечатление в гилдията. Първи я забелязват Орлин Горанов и продуцентът Игор Марковски.

Те й предлагат да участва в клипа на Мариана Попова „Дъжд”. Самата Лора се занимава с музика – пее и пише текстове на български, руски и английски език. След доста роли в класически пиеси в Русия рез лятото тя участва в късометражния филм „Ковид-12” у нас. Но сериалът „Братя” е големият й старт в шоубизнеса в България. Това за момента е най-забележителният проект, в който младата актриса се включва. Съдейки по изявите й до момента, тепърва ще прави силно впечатление с роли, талант, харизма и красота.

Прегледана: 97523

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече