Майката на Мария Бакалова й забранила да напуска България! Родителката плакала с часове на летището

0

- Advertisement -

Когато пред Мария Бакалова се открива конкретна възможност да замине за Америка – за снимките на „Борат” 2, именно майка й Румяна се опитва да я спре. Тъй като до последния момент се пази в тайна точно какъв филм ще се снима, Румяна започва да се тревожи, че може да отвлекат дъщеря й. Забранява й да напуска България.

„Майка ми не ме пускаше на кастинг. Аз й казах: „Не! Животът се живее веднъж! Трябва да поемаш рискове”, спомня си Мария. Преди да излети за Лондон, а после – и за САЩ, майка й отива на летище „София”, за да я изпрати. Там тя плаче цели 2 часа, убедена, че никога повече няма да види дъщеря си, чакана толкова дълги години. Опасенията й обаче не се сбъдват. Детето й не просто е живо и здраво, но и се превръща в световна звезда в рамките само на няколко месеца, пише „Уикенд“.

Първият, който разбира, че Бакалова е избрана за „Борат” 2, е репортерът от предаването „100% будни” на БНТ Павел Владимиров. Той се е снимал в нея в късометражен филм преди години и, наблюдавайки поведението й в социалните мрежи, се досеща, че именно това момиче е избрано за световната продукция от нейния сценарист, продуцент и изпълнител на главната роля Саша Барън Коен – също номиниран за „Оскар” тази година, макар и с друг филм. Потвърждението за голямата роля обаче идва едва преди няколко месеца, когато започва рекламната кампания на лентата.

Оттогава досега името й става все по-популярно. След като получи номинация за „Златен глобус”, я номинираха за британските награди БАФТА, а сега вече – и за „Оскар” и то заедно с един от идолите на нейното детство – голямата звезда Глен Клоуз.

Вместо обаче да лежи на лаврите си и да се наслаждава на успеха, Мария продължава да работи. В момента тя снима в Лондон с един от най-големите комедийни режисьори в света – Джъд Апатоу. Именно той съобщава на момичето, че е сред номинираните за „Оскар”.

Самата Мария отказва да гледа номинациите – „Не исках да си втълпявам невъзможни неща”, споделя тя. Предпочита да работи, вместо да мисли за шансовете си за „Оскар”, които й се струват нищожни. Но чува от Апатоу думите: „Поздравления! Ти току-що получи първата си номинация за „Оскар”!”.

Прегледана: 31494

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече