Журито на „Капките“ Юлиан Вергов пробива в Хърватия (Подробности)

0

- Advertisement -

Нова тв се опитва да продаде зад граница своята най-прясна продукция –   полицейския сериал „Отдел Издирване”. Криминалето върви всеки петък, а в него са работили едни от най-успешните български актьори, начело с Юлиан Вергов. Поканена е и хърватската звезда Ива Михалич, която играе във филм на НВО. Част от сериала е сниман в Хърватия и именно там се очаква да пробие, след като се завърти у нас.

Юлиан Вергов се е учил да стреля специално за главната си роля в „Отдел Издирване”, разказа самият той по време на виртуална среща с журналисти. Понеже героят му – Камен Петков, е главен инспектор и шеф на отдела, се наложило да усвои всички задължителни умения за един полицай, включително да стреля.

„Очевидно някои хора са се забавлявали и са искали да си пуцат. На мен ми беше притеснено, защото исках да си свърша работата. Много държахме да тренираме, за да не се излагаме на терен”, разказа Вергов. С едно обаче не успял да се справи – „Не мога да боравя с белезници. Няма нито един кадър, в който Камен слага белезници, защото не боравя с тях”, категоричен бе актьорът.

Другият полицай в групата – Христо Петков, имал същия проблем. „След първия епизод отказах да нося белезници. Единствено Елена Телбис умее да борави с тях. Тя ми е партньорка, в нашия екип тя слага белезниците, а аз стрелям”, разказа актьорът, станал любим на много зрители с ролята на убиеца от сериала „Дяволското гърло”.

Ани Пападопулу пък, която е в главната женска роля, се оплака, че не са й позволили да стреля толкова, колкото й се искало. Затова пък режисьорът Димитър Димитров я задължил да носи пистолет и белезници през цялото време, докато е на работа. И й забранил да носи дамска чанта. „Няма място за пудра и червило в живота на една полицайка”, убеден е Димитров.

За снимките на всеки епизод са отделени по 4 работни дни, което е много кратко време за една уважаваща себе си продукция, но благодарение на добрите актьори се оказало достатъчно. Проблемът бил, че същите тези актьори за малко да умрат от студ по време на работа. Уцелили много студен период и, докато снимачният екип се навличал като за Северния полюс, звездите били с тънки униформи, както се изисква по сценарий, пише „Уикенд“.

Макар да имали печки, в които да се топлят в почивките, на няколко пъти по време на срещата с медиите споменаха студа, който са брали на терен. Затова пък финалът на снимките бил отбелязан с пътуване до Хърватия, което си е истински лукс в период на пандемия. Местната звезда Ива Михалич играе в Националния театър на страната и колегите й организирали истинско ВИП посрещане на бг екипа. Заради хърватското присъствия в продукцията няма да е изненада, ако в близките месеци „Отдел Издирване” отпътува и за Загреб.

За снимачна площадка на сериала са избирани мрачни места, които да илюстрират „мрака в душите на героите”, обясни режисьорът. Зад продукцията стоят основната част от хората, на които родният зрител дължи сериалите „Дяволското гърло” и „Под прикритие”.

Идеята е на сценариста и на консултанта на „Гърлото” – Александър Чобанов и Росен Йорданов, режисьори са Димитър Димитров от смолянския сериал и Виктор Божинов от „Под прикритие”, повтарят се и някои от актьорите – на първо място Христо Петков, който участва и в двете продукции. Автор на музиката е Максим Ешкенази, който е работил с хората на Владимир Ампов-Графа.

Прегледана: 59623

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече